Не звітували про пацієнтів – не отримали коштів: у Чортківській лікарні звільнять 96 працівників

Фото: міський голова Чорткова Володимир Шматько

У Чорткові передбачають звільнити майже сотню медиків. Основна причина такого рішення — брак коштів на зарплату. Міський голова Чорткова Володимир Шматько ситуацію, котра виникла у Чортківській міській центральній лікарні, називає критичною та пояснив причини її виникнення. Крім того, очільник вказує на значні борги медичного закладу.

У Чортківській лікарні – критична ситуація. Через те, що минулого року лікарі електронно не звітували про пацієнтів, вже цьогоріч Національна служба здоров’я України виділила на утримання лікарні на 49 мільйонів гривень менше. На зарплату медикам до кінця року не вистачає понад 11 мільйонів. Окрім того, вже 4 млн 800 тис. грн витратили з бюджету Чортківської громади на оплату комунальних послуг лікарні. До кінця року необхідна буде ще більша сума”, – зазначає Володимир Шматько.

Аби якомога швидше та безболісно вийти із цієї ситуації, Володимир Шматько вирішив призначити антикризових менеджерів і вдаватися до непопулярних кроків. За його словами, скорочення працівників неминуче. Вже готується наказ про звільнення 96 людей.

“У лікарні кількість працівників завелика відносно кількості пацієнтів, які користуються послугами нашої лікарні. Тому вимушені скоротити 96 працівників”, – додає міський голова Чорткова.

На зустрічі із колективом поліклінічного відділення наголосив міський голова наголосив на тому, що ситуація зміниться лише тоді, коли лікарі навчаться електронно реєструвати абсолютно кожну без винятку послугу, надану пацієнтам.

“Зміни у поліклініці почнемо із рецепції. Запровадимо електронний реєстр пацієнтів. Потрапити на прийом до лікаря можна буде лише за направленням сімейного лікаря.

Лікарям потрібно швидко навчитись працювати відповідно до вимог НСЗУ, вносити у базу надані людям послуги і почати боротись за кожного пацієнта. Люди повинні обирати послуги нашої лікарні, а не їхати у Заліщики чи Тернопіль.

Суть медичної реформи проста – чим більше пацієнтів обслуговує лікарня, тим більше НСЗУ перераховує коштів – від цього залежать заробітні плати, придбання сучасного обладнання, ремонти і таке інше”, – відзначив Володимир Шматько.

З метою оптимізації використання коштів влада міста планує перенести ендокринологічне та неврологічне відділення перенесуть із смт Заводське у приміщення поліклінічного відділення у Чорткові. Окрім того, до поліклініки переїде і відділ переливання крові. Будівлю виставлять на продаж на відкритому аукціоні “ProZorro”. Отримані кошти направлять на придбання лабораторних аналізаторів, ендоскопічного обладнання, УЗД-апарату і т.д.

Читайте також: Тернопільські медики застерігають від висновків про подолання Covid-19 (Відео)

Exit mobile version