“Йому кричали “Ваня, Ваня!”, а він не почув”: у Польщі рятують життя молодого батька з Тернопільщини

Нещастя увірвалося у родину Смірнових з Тернопільщини зранку 8 липня. Телефоном пані Ларисі повідомили, що її син у реанімації – впав з риштування на роботі. 19-річний Іван Смірнов із села Снігурівка Лановецького району працював у Польщі, на будівництві.

Падіння з 20-метрової висоти… Далі – операція та підключення до апарату ШВЛ. У заробітчанина постраждали внутрішні органи, перелом тазу, ніг, тріщини у хребті. Дихати сам не може, окрім цього у чоловіка розпочалася пневмонія. Мама Івана місця собі не знаходить, адже це єдиний її син. Виховувала вона його сама, з чоловіком давно розлучилися.

“Я не знаю, як то сталося. Хлопці, які працювали з моїм сином у Польщі, розказували, що того дня він був на роботі. Що був на висоті. Йому кричали: “Ваня, Ваня!”, а він не чув. Ти був в навушниках, чи що. І чому його гукали, що там сталося, я достеменно не знаю. Знаю, що впав з висоти близько 20-ти метрів.

Сину зробили операцію.На щастя, роботодавець її оплатив. Під час операції викинули селезінку, сказали що є ще проблеми з печінкою. Потовчені й інші внутрішні органи. Він сам не дихає. Лікарі спробували його відключити від апарату. Він задихав, але дуже важко і вони підключили назад. Зробили флюорографію. Виявили запалення легень”, – розповідає мама Івана Смірнова Лариса Смірнова.

Мама каже, щодня чекає звісточок з-за кордону, бо поїхати туди немає змоги. Вірить, що її син обов’язково одужає і вона колись його обійме.

“Він мій єдиний син, моя єдина опора. Мав багато планів, багато чого про що мріяв. Поїхав, хотів заробити грошей для себе і родини, бо ж має дружину і синочка. А воно он як вийшло. Тепер лежить там на чужині, бореться за життя… Допоможіть мені врятувати дитину, будь ласка. Нічого не хочу, тільки, щоб син видерся з того”, – бідкається мати.

Окрім згорьованої матері, на чоловіка чекають дружина та маленький син, якому виповнився всього рік. Дмитрик дуже скучив за татком і хоче якомога швидше його обійняти.

“Дружина сина зараз в Польщі. Вона туди поїхала ще 15 червня, на роботу також. Не може залишити і поїхати до нього, бо ж треба гроші. Просимо допомоги у людей, але ж самі не можемо сидіти і чекати. Робимо все можливе, аби лікувати Ваню. Невістка дуже переживає, плаче. Вони ж молоді, мають синочка..”, – каже Лариса Романівна.

Іван Смірнов планував повернутися додому у середині серпня. Та через трагедію, що з ним трапилася, дата його повернення до України невідома.

“Син поїхав на роботу 14 травня. Нещодавно ще говорили. Сказав, що 15 серпня приїде, але… Лікарі сказали, якщо Ваня вибереться з того стану – буде жити. І як тільки стан дозволятиме його транспортувати, привезуть до України. Поки що про його повернення не може бути й мови. Нам залишається лише лікувати, чекати та молитися”, – додає пані Лариса.

Краянин потребує тривалого лікування, яке є не дешевим. У родини таких коштів немає, тож вони потребують нашої з вами допомоги. Якщо у вас є можливість – допоможіть.

НОМЕР КАРТИ:

Доларова (USD)

5168757430287625 UA

IBAN: 833052990000026208904919382

SWIFT CODE: CHASUS 33

SMIRNOVA LARYSA

Гривнева (UAH) Приватбанк:

4149499153231376 Смірнова Л.Р,

Читайте також: “Тато – у реанімації. Та шанси є”: тернополянка, яка вже втратила маму, благає врятувати батька

Exit mobile version