У цьогорічній прощі до Зарваниці взяли участь понад 50 тисяч вірян (Фото)

Фото: Департамент інформації УГКЦ

У цьогорічній Всеукраїнській прощі до Зарваниці взяли участь понад 50 тисяч вірян. До Марійського духовного центру приїхали люди не лише зі всієї України, а й з-за кордону, та найвище духовенство Української греко-католицької церкви на чолі з її главою Блаженнішим Святославом. Серед прочан були також учасники велопрощі з Польщі.

За безпекою людей та громадським порядком стежили півтори сотні правоохоронців. Вони патрулювали місце масового паломництва, запобігали правопорушенням, забезпечували рух на автошляхах, напередодні здійснювали супровід піших груп прочан, зазначили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На охорону публічної безпеки та громадського правопорядку було задіяно півтори сотні працівників поліції та військовослужбовців. Взаємодія була налагоджена і з представниками Марійського духовного центру. Ми намагалися на належному рівні виконувати свою роботу, аби люди почувалися в максимальній безпеці, – каже заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецький.

Читайте також: Віряни, які не змогли приєднатися до пішої ходи в Зарваницю, зможуть поїхати

Exit mobile version