Віряни, які не змогли приєднатися до пішої ходи в Зарваницю, зможуть поїхати

Фото: з відкритих джерел

17-18 липня вірян всіх конфесій запрошують на прощу до Марійського духовного центру Зарваниця. Цьогорічне паломництво присвячене 425-річчю проголошення Берестейської унії, а також молитві за мир в Україні. Прибуде до Зарваниці Блаженніший Святослав.

Вже сьогодні вранці від Архикатедрального собору греко-католицької церкви міста Тернополя вирушили віряни, які вирішили йти пішки на прощу. Вони планують, що за два дні подолають 54 кілометри маршруту, повідомили в прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Минулого року через ковідні обмеження проща відбулася через Інтернет у режимі оналайн. Людям не було можливості безпосередньо з’їхатися до цього святого місця. Тому, швидше за все, цьогоріч буде велика кількість охочих прийти помолитися.

Загальнонаціональна проща до Зарваницької Чудотворної ікони Божої Матері відбувається щороку в настурну неділю після свята апостолів Петра і Павла, так само і в цьому році. Під час прощі відбудеться багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця, де єпископ, священники, всі прихожани, всі мешканці будуть молитися до Богородиці. В неділю вранці відбудеться урочисте Богослужіння. О 8:30 буде початок урочистої ходи – священники, єпископи разом із Блаженнійшим. А о 9:00 розпочнеться літургія.

Для тих, хто не має можливості доїхати, ми допомагаємо з транспортом, – розповів міський голова Тернополя Сергій Надал. -У неділю вранці 18 липня, починаючи з 5:30 ранку, від Архикатедрального собору в центрі Тернополя будуть доступні автобуси для перевезення прочан. Правда, на платній основі, як це було традиційно кожного року. Тому всіх, хто мають бажання скористатися цією можливістю і доїхати до Зарваниці, будь ласка, звертайтеся в катедру, запишіться, щоб вас зареєстрували, щоб знали, на яку кількість людей розраховувати, і ви мали можливість спокійно прийти, сісти в транспорт і добратися до Зарваниці і вернутися назад.

Читайте також: У Зарваниці на Тернопільщині відбудеться загальнонаціональна проща

Exit mobile version