На Тернопільщині ще одна дитина зі СМА отримала життєвонеобхідний укол за 2 мільйони доларів

Збір коштів закрито: Марчик Юрків з Борщівщини отримав у подарунок такий необхідний йому укол Zolgensma, вартістю понад 2 мільйони доларів. Подарунок українській дитині з діагнозом СМА зробила Італія.

Нагадаємо, у маленького Марчика Юрківа з Борщівського району медики діагностували спінальну м’язову атрофію 1 типу» (СМА1) – це важке генетичне захворювання, яке руйнує організм хворого щомиті. Про важку недугу синочка батьки дізналися, коли хлопчику був лише місяць від народження. Врятувати Марчика можна, та вартість ліків захмарна – 2 мільйони доларів США.

“Вперше Марчик побачив світ 9 березня цього року, а вже 14 квітня пролунав страшний діагноз. Перші симптоми хвороби з’явились вже на 26 день. Помітила, що синочок, який досі любив засинати тримаючи ручки вгору, раптом більше цього не робить. Тоді звернулась до педіатра. Опісля – огляд в інших спеціалістів та результат аналізів, що підтвердив припущення медиків”, – розповіла мама хлопчика пані Людмила.

Читайте також: Маленькому Марчику з Тернопільщини потрібні ліки за два мільйони доларів США

Сьогодні Людмила та Павло радіють. Дякують усім, хто був поруч у ці скрутні для них хвилини та бажають, аби усі дітки з діагнозом СМА також отримали такий цінний подарунок.

До слова, нещодавно укол Zolgensma отримав житель Тернопільщини Арсенчик Борис зі Скалата. Батьки хлопчика, який бореться зі спінальною м’язовою атрофією, зупинили збір коштів. Гроші, які вдалося зібрати до цього часу, розділять між дітками, які хворіють аналогічним захворюванням. 

Читайте також: Максимко Антонишин з Тернополя бореться за життя: що руйнує організм дитини, та як допомогти малюку

Exit mobile version