У Тернополі відбулося засідання оперативного штабу для боротьби з Covid-19: підсумки (Відео)

Фото: Національна поліція

У Тернополі відбулося чергове засідання міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом. Йшлося про епідситуацію, що склалася на Тернопільщині станом на 2 квітня. Як повідомив лікар-епідеміолог Володимир Паничев, ситуація із захворюваністю на COVID-19 у регіоні залишається складною та має тенденцію до ускладнення.

«Зараз в області хворіє 9045 чоловік, у місті- 2441. Ще 3-4 тижні тому число одночасно хворіючих мешканців коливалося в межах 2000 осіб, зараз спостерігаємо збільшення кількості у 4-5 разів. Це призвело до великого навантаження на систему охорони здоров’я та таких негативних наслідків як зростання середньодобової кількості хворих і середньодобової кількості осіб, які помирають»”, – зазначив Володимир Паничев.

Зростає у місті і число осіб з COVID-19, які потребують госпіталізації.  На сьогодні у міських лікувальних закладах загалом розгорнуто 431 ліжко, в тому числі 66 ліжок для лікування дітей, що становить 75% ліжко-місць для лікування пацієнтів з COVID-19 або з підозрою на коронавірус.

Окрім лікаря-епідеміолога, про ситуацію щодо поширення коронавірусної інфекції в місті розповіли також представники сфери освіти, медицини, правоохоронних та інших контролюючих органів.

Враховуючи рекомендації лікарів та правоохоронних органів, учасниками штабу прийнято наступні рішення:

  1. Продовжити з понеділка, 5 квітня, навчання учнів 5-11 класів тернопільських закладів загальної середньої освіти та студентів закладів професійно-технічної освіти у дистанційному режимі онлайн, а учнів 1-4 класів у звичному режимі;
  2. Доручити директору Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги розгорнути на базі лікарні повноцінний госпіталь для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19, включаючи гостру хірургічну та травматологічну допомогу, на кількість ліжок, задекларованих НСЗУ (60 ліжко-місць).
  3. Доручити директору Тернопільської комунальної міської лікарні №2 провести перепрофілювання ліжкового фонду кардіологічного відділення  в ліжка для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 (60 ліжко-місць);
  4. У разі погіршення епідситуації, з 12 квітня суб’єктам господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе, тощо) заборонити приймати відвідувачів, крім діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих літніх майданчиках, а також із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
  5. З метою забезпечення обмежувальних заходів щодо роботи закладів громадського харчування, доручити відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, а також відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради, у разі звернення таких суб’єктів господарювання, в найкоротші терміни, а саме: 2 дні, оформити усі дозвільні документи для забезпечення роботи літніх майданчиків.
  6. Торгівельне обслуговування населення (у тому числі в магазинах, що розміщені в ТРЦ) здійснювати за умови забезпечення перебування в приміщенні не більше, ніж 1 відвідувач на 10 квадратних метри торгівельної площі, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м, а також з дотриманням інших санітарних і протиепідемічних заходів згідно із чинним законодавством.
  7. Запровадити з 02 квітня посилені заходи контролю за дотриманням на території ТМТГ встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають «помаранчевому» рівню епіднебезпеки, згідно із Постановою КМУ № 1236 від 09.12.2020 року, з висвітленням у засобах масової інформації.

Читайте також: Сергій Надал доручив службам нагадати торговельним закладам Тернополя про карантин (Наживо)

Exit mobile version