На Тернопільщині судитимуть двох газовиків, причетних до вибуху газу

На Тернопільщині судитимуть двох працівників газового господарства. Виконавці мали під’єднати адміністративний будинок Угринівської сільської ради до газорозподільного механізму і запустити на його об’єкт газ. Проте, під час підключення до нового газопроводу, підозрювані порушили правила, не перевірили обладнання та тиск газу й не встановили відповідних заглушок. Стався вибух, від якого постраждали діти.

Згідно норм, працівники газової служби мали підключити усе обладнання і перевірити спеціальним приладом чи ніде нема витоку газу, та не зробили цього. Таке порушення призвело до того, що тиск газу зростав і почав виходити назовні, утворюючи вибухонебезпечну концентрацію.   За деякий час газ вибухнув, зірвавши дах будівлі. Після цього розпочалася пожежа”, – розповідають у поліції.

На сьогодні двом працівникам державного газового підприємства оголосили підозру згідно статті 272 частина 2 ККУ. Слідчі інкримінують робітникам робітникам порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки. 

Нагадаємо, вибуг газу стався 3 січня 2020 року близько 17.40. Внаслідок нещастя постраждали восьмеро неповнолітніх віком від 12 до 17 років, які в цей час проводили репетицію виступу різдвяного вертепу в клубі. Діти до цього часу лікуються та проходять реабілітацію. Слідчі продовжують вивчати деталі справи. Коли усі докази будуть зібрані, провадження скерують до суду. 

Читайте також: Діти, постраждалі від вибуху газу у с. Угринів, привітали жителів Тернопільщини з Різдвом (Відео)

Exit mobile version