Що робити, якщо потрапили в ДТП: тернопільські патрульні розповіли алгоритм дій

У Патрульній поліції Тернопільщини нагадали, що і у якій послідовності повинен зробити водій у випадку, якщо він потрапив у ДТП.

Перше, що повинен зробити учасник аварії, – кажуть інспетори, – це з’ясувати, чи є травмовані під час пригоди. Якщо є, то необхідно викликати швидку і надавати допомогу постраждалим особам до приїзду лікарів. Якщо потерпілі відсутні — увімкніть аварійну світлову сигналізацію на автомобілі та виставте знак аварійної зупинки.

Не переставляйте автомобіль на інше місце. Транспортний засіб повинен залишатись на тому місці, де сталась ДТП, щоб поліцейські мали змогу з’ясувати всі обставини пригоди.

Зателефонуйте до поліції на номер 102 і вкажіть такі відомості:

Поки чекаєте приїзду поліції, встановіть свідків та очевидців, можливо хтось зафіксував момент аварії на свій реєстратор.

В разі, якщо ДТП без потерпілих, то пригоду оформлятиме патрульна поліція, але якщо є потерпілі — на місце прибуде слідчий.

Ще один спосіб оформлення ДТП — скористатися європротоколом, але за умов, якщо:

У разі невиконання хоча б однієї із зазначених умов, виклик поліції є обов’язковим. Головне — памятайте, що запорука безпечної поїздки — це дотримання правил дорожнього руху.

Читайте також: В Україні у рази зросли штрафи за порушення ПДР: що змінилося (Наживо)

Exit mobile version