В Україні у рази зросли штрафи за порушення ПДР: що змінилося (Наживо)

Фото: з відкритих джерел

З 17 березня в Україні згідно з Законом № 1231-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху” почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Документ також встановлює кримінальну відповідальність за порушення правил особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

Законом № 1231-IX виключається можливість звільнення від адмінвідповідальності в разі малозначності правопорушення осіб, які вчинили правопорушення правил безпеки дорожнього руху. Крім того, підвищуються штрафи за такі порушення:

– у ст.121:

– у ст. 122:

– у ст. 122-4:

– у ст. 124:

– ст. 126 викладено в новій редакції:

– у ст. 127:

Статтю 130 викладено в новій редакції

Зокрема, тепер передбачена адміністративна відповідальність за керування транспортними засобами або суднами у стані сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також за передання керування особі в такому стані чи відмову від проходження огляду на стан сп’яніння. За це в КУАП вводиться відповідальність для водіїв у вигляді штрафу в розмірі 17 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Для інших осіб – штраф 17 000 грн.

За повторне вчинення таких порушень передбачено для водіїв:

Якщо особа вже двічі протягом року зазнавала адміністративного стягнення за ці порушення, передбачено:

Передбачена відповідальність за вживання особою, яка керувала ТЗ, після ДТП за її участю алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі, або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду:

Читайте також: Інформація про посвідчення водія доступна кожному – в МВС запрацював новий онлайн сервіс

Exit mobile version