У дитячій лікарні Тернополя облаштують систему автоматичної дезінфекції озоном

Фото: з відкритих джерел

В інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні планується реалізувати пілотний проєкт автоматичної дезінфекції озоном. Повідомляє Тернопільська міська рада.

У березні 2021 року кількість хворих на COVID- 19 в Україні і на Тернопільщині, зокрема, знову почала зростати, в лікувальних закладах міста розгортаються додаткові ліжко-місця для прийому інфікованих та надання якісної медичної допомоги. З діагнозом «коронавірус» у Тернополі зростає і кількість маленьких пацієнтів. 

З метою покращення дезінфекції приміщень, де лікуються жителі громади з коронавірусною інфекцією, на базі інфекційного відділення КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» реалізовуватиметься пілотний проєкт протидії COVID-19 за допомогою Автоматичного Планування Дезінфекції (Preventing COVID-19 with Automated Disinfection Planning – PROCAD).

«Сучасна автоматична система планування дезінфекції «PROCAD» особливо актуальна сьогодні на фоні розповсюдження COVID- 19. Польська організація «Інсектум2» презентує її в Україні, і Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня є одним із небагатьох лікувальних закладів в країні, яка готова втілювати напрацьований досвід польських колег. У рамках проєкту у приміщеннях інфекційного відділення проводитиметься дезінфекція озоном – це новий сучасний та безпечний метод дезінфекції, розроблений за стандартами і нормами Європейського Союзу в сфері дезінфекції», – повідомляє директор КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» Андрій Артимович.

Читайте також: У Тернополі запустили реалізацію проєкту, який забезпечить роботою більше тисячі людей (Відео)

Exit mobile version