У Тернополі запустили реалізацію проєкту, який забезпечить роботою більше тисячі людей (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

У місті запустили реалізацію проєкту індустріального парку “Тернопіль”, що забезпечить роботою близько 1100 людей та приноситиме до місцевого бюджету щороку до 22-х мільйонів гривень надходжень. Під будівництво парку буде виділено 15 га землі промислового призначення. Станом на сьогодні в обласному центрі оголошено конкурс з вибору керуючої компанії зазначеного об’єкту. Ініціатор конкурсу – Тернопільська міська рада.

Читайте також: У Тернополі стартує конкурс з вибору керуючої компанії однойменного індустріального парку

Створення індустріального парку “Тернопіль” – це відновлення промислового потенціалу міста, впровадження технологій сучасного виробництва, створення високооплачуваних робочих місць та збільшення обсягів виробництва на 20%. У межах парку передбачеий розвиток первинної та вторинної переробки сільгосппродукції, здійснення дослідницької діяльності та запуск сучасного ІТ-кластера. Загалом планується залучити до 140 мільйонів гривень інвестицій.

“Це буде перший індустріальний парк, який буде створений не тільки в Тернополі, а й в Тернопільській області. Міська рада виділяє 15 гектарів землі, промислового призначення, де місто за рахунок коштів бюджету зробить всі необхідні роботи по підведенню комунікацій, по облаштуванню дороги (під’їзної частини). І ця земля в подальшому має бути передана безкоштовно в користування тим інвесторам, які збудують там нові сучасні виробництва із залученням і створенням нових робочих місць для тернополян”, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Варто зауважити, практика створення індустріальних парків широко поширена у розвинених країнах світу. Зокрема славнозвісна “Кремнієва долина” у США починалася з надання в оренду Стенфордським університетом ділянки під високотехнологічне виробництво.

Більш детально – у відеоматеріалі.

Читайте також: У місті все таки буде власний індустріальний парк “Тернопіль”

Exit mobile version