Майже 50% медичних працівників Тернопільщини вже отримали першу дозу Сovid-вакцини (Відео)

Фото: з відкритих джерел

На Тернопільщині триває вакцинальна кампанія. Так, з 25 лютого щеплення проти коронавірусної інфекції отримали понад 5 тисяч жителів краю. Серед вакцинованих – медичні працівники, представники місцевої влади, священнослужителі. Про це журналістам “Файного міста” повідомила начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Ольга Ярмоленко.

“Триває вакцинальна кампанія. Щеплення проводяться індійською вакциною AstraZeneca/Covishield. На сьогодні у Тернопільській області провакциновано 5 тисяч 598 осіб. Вакцинування здійснюють 9 мобільних бригад, які виїжджають в організовані колективи”, – каже Ольга Ярмоленко.

За словами Ольги Ярмоленко, станом на 19 березня щеплення від коронавірусу вже отримали 47% медичних працівників від загальної їх кількості в усіх лікувальних закладах Тернопільщини, а також 27 священників, керівники організацій та депутати. Для повної імунізації потрібно дві дози вакцини від Covid-19. Повторна вакцинація відбудеться не раніше, ніж за 28 днів з дня отримання першої дози.

“За кількістю вакцинованих осіб Тернопільщина посідає четверте місце по Україні. Наші люди проявляють громадянську свідомість. Я щиро вдячна їм за усвідомлення того, що аби зупини Covid-19, необхідна вакцинація”, – додає Ольга Ярмоленко.

Нагадаємо, у лютому на Тернопільщину з Києва привезли першу партію вакцини від Covid-19 – 16 тисяч доз, якою передбачено щепити 8 тисяч осіб. Доставка вакцини здійснена з дотриманням необхідного температурного режиму. Спецтранспорт супроводжував наряд поліції. Медичний препарат помістили в холодильні камери, де його зберігатимуть при температурі від +2 до +8 градусів.

Читайте також: У Тернополі за два дні від Covid-19 щепилися 150 медиків із 400: що відомо про вакцину (Відео)

Exit mobile version