Головний державний санітарний лікар України після щеплення захворів на Covid-19

Фото: мережа Інтернет

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко захворів на коронавірусну інфекцію. Про позитивний результат ПЛР-тестування чиновник повідомив на своїй сторінці у “Фейсбук. Переконаний, що перебіг захворювання буде легким, оскільки два тижні тому отримав щеплення від Covid-19.

“Отримав позитивний ПЛР на ковідПотрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!

Окремо хочу зазначити, що всі вакцини проти COVID-19 , у першу чергу розроблені та протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров’я.

І ще раз наголошую. Якщо є симптоми, звертайтесь до лікаря та проводьте діагностику. Вчасно встановлений діагноз – запорука стримання поширення коронавірусної хвороби.

Наразі перебуваю на лікарняному до:
1) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
2) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;
3) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР”, – йдеться у повідомленні Віктора Ляшка.

Читайте також: МОЗ додало нові безкоштовні препарати у програму «Доступні ліки»

Exit mobile version