“Я подаватиму у поліцію зустрічну заяву”: голова сільради прокоментувала скандал з пожежою у с.Лопушне на Лановеччині

Інформація про пожежу у центрі села Лопушне Лановецького району спричинила жваве обговорення серед жителів Тернопільщини. Про незаконні, за словами очевидців, дії повідомила місцева жителька Олена Гуменюк. Жінка каже, що працівники селищної ради підпалювали двічі, останній раз у понеділок, 4 травня. Погасили вогонь місцеві жителі.

“Вони підпалювали два рази – тиждень тому і в понеділок, 4 травня. Роботи проводили якісь хлопці, яких вони закликали. Не розумію, як таке робити. Вогонь міг наробити біди. Люди погасили пожежу та викликали поліцію”, – каже жителька с. Лопушне Олена Гуменюк.

Прокоментувати скандальну ситуацію з пожежою журналісти “Файного міста” попросили голову сільської ради села Лопушне Надію Гончарук.

“Я ніяких розпоряджень не давала, щоб палити. Мене навіть не було і я про це не знала. Подаватиму зустрічну заяву у поліцію. Люди кажуть, що я була там, але мене не було і тому є свідки”, – каже голова сільської ради села Лопушне Лановецького району Надія Гончарук.

Більш детально про те, що відбулося у центрі села та про місце згарища, розповіли землевпорядник місцевої сільської ради Ольга Бабич та секретар Валентина Шостак.

“Щороку до 9 травня ми, як і всі селищні ради, здійснюємо прибирання території села. Більшість ми вивезли, залишилися дрібні гілки. Ті фотографії, що виставили у Фейсбук, неправдиві. Ті дерева, берези і сосни, вже були обпалені до того, як ми там прибирали. Дерева стоять там такі вже кілька років. Ми маємо фото, які зробили перед початком прибирання.

Розумієте, там проходять електричні лінії. Електрики проводили обрізку дерев. Дуже багато було гілля. Ми вивезли десь 7-8 прицепів, лишилося тільки дрібне. Ми його згорнули і підпалили. А ті великі згарища, то ще до нас воно було”, – каже Ольга Іванівна.

“Ми не палили там так, як пишуть у мережах. Ті берези були вже обпалені. Ми навіть вже хотіли йти одного дня підбілювати їх. Як вам сказати, там молодь облюбувала те місце, збираються, смажать шашлик. Вдень, то ми сваримося з ними, а вночі, що там робиться, то що я можу сказати. Що могли, то ми повивозили, а там трошки гілля, що залишилося, то кудись його треба дівати. Але ті дерева, то не ми спалили, – додає секретар сільської ради с. Лопушне Валентина Шостак.

На місце події жителі села Лопушне викликали поліцію. Інспектори склали протокол і відібрали пояснення. Надалі справою займатиметься поліція.

“Була поліція, склали протокол. Крім цього, ми надали їм фото, як доказ того, що дерева вже були обпалені до нас”, – землевпорядник Ольга Бабич.

Фото того, як було до “скандальної пожежі”, журналістам “Файного міста” надали працівники сільської ради. Переглянути світлини з місця пожежі та дізнатися більш детально про цю ситуацію ви можете у попередньому нашому матеріалі.

Людмила Маліброда

Фото до пожежі.

Exit mobile version