У Тернополі триває будівництво сучасної станції знезалізнення води (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі тривають масштабні роботи з будівництва станції знезалізнення води та реконструкції діючої насосної станції ІІІ підйому із заміною обладнання. Будівництво на об’єкті розпочалося восени 2020 року. Заверешити його заплановано до кінця 2021 року.

Роботи здійснюють у рамках реалізації другого проєкту розвитку міської інфрастрактури, що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку. На замовлення КП «Тернопільводоканал» проведено тендерні процедури згідно із процедурою міжнародних конкурсних торгів та визначено переможця. Генеральним підрядником визначено консорціум підприємств – української компанії «Ютем» та австрійської – GIS Aqua.

Після детального вивчення майданчика для будівництва компанії за допомогою ВІМ технології (3D Building Information Modeling)розробили проєктну документацію з дотриманням вимог до міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва, його експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення, санітарного і епідеміологічного благополуччя населення, охорони праці, пожежної безпеки, енергозбереження, кошторисної частини проєкту будівництва. Проєкт затвердили в установленому порядку.

Комплексом робіт передбачено:

Передбачається, що реконструкція насосної станції, що подає воду для потреб близько 75% населення міста, та зведення станції знезалізнення суттєво вплине на покращення якості води у Тернополі.

“Тернопіль спільно з підприємством “Тернопільводоканал” реалізовують проєкт при підтримці міжнародних фінансових інститутів, який дасть можливість покращити якість води, забезпечити очищення. Це те, про що тернополянри мріяли десятками років.

Будівництво – це лише перший етап. Наступним етапом буде лабораторія, встановлення самих очисних фільтрів із застосування нових технологій, які сьогодні рекомендовані нам Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Будемо інформувати тернополян про хід будівництва, про те, що відбувається, щоб це люди бачили і розуміли”, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Читайте також: Вперше у Тернополі з’явиться спортивно-рекреаційний туристичний центр із відкритими басейнами на даху

Exit mobile version