На Тернопільщині стрімко зростає кількість хворих на грип, ГРВІ та Covid-19 (Відео)

Фото: з відкритих джерел

На Тернопільщині ускладнюється ситуація з захворюваністю на грип, ГРВІ та Covid-19. Найбільше хворих у Бучацькому, Бережанському, Заліщицькому, Зборівському, Підгаєцькому та Шумському районах. Найменше – у Кременецькому, Монастириському, Підволочиському та Чортківському районах, де показник захворюваності – нижче низького рівня.

Як повідомив лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев, грип, ГРВІ та Covid-19 належать до повітряно-крапельних інфекцій та відносяться до однієї групи захворювань. В усіх випадках розвивається респіраторне захворювання, що може мати як легкий перебіг, так і важку форму і навіть призвести до смерті.

“Для цієї групи захворювань характерна зимово-весняно сезонність.Ситуацію з грипом та ГРВІ загально прийнято у всьому світі аналізувати потижнево. Кожного тижня виводяться рівні порогових значень для оцінки епідситуації. Таких порогів епідемії є чотири: низької, середньої, високої та дуже високої”, – каже медик.

Станом на 1 березня захворюваність на грип та ГРВІ в області, у порівнянні з попереднім тижнем, на більшості територій зросла і на 27 відсотків перевищує рівень епідемічного порогу середньої інтенстивності.

“Ми знаходимося на рівні захворюваності середньої інтенсивності, що визначено за період попереднього багаторічного спостереження. При цьому, на чотирьох колишніх адміністративних територіях – у Кременецькому, Монастириському, Підволочиському та Чортківському районах, показник захворюваності на грип та ГРВІ нижчий рівня захворюваності низького рівня, а на 6-ти – вище середнього. Це – колишній Бучацький, Бережанський, Заліщицький, Зборівський, Підгаєцький, Шумський райони”, – повідомив Володимир Паничев.

За словами лікаря, за останній – 8-й тиждень року, кількість хворих, у порівнянні з попереднім тижнем, зросла на 12,9 відсотків. Більшість хворих 43,3% – це діти, віком до 18-ти років. За минулі 7 днів госпіталізовано 235 осіб, з них 23- діти.

Якщо говорити у загальному, то на сьогодні Тернопільщина вже перевищила одних із допустимих показників “помаранчевої” зони. Якщо ситуація погрішуватиметься й надалі, то область має всі шанси вже найближчим часом потрапити до “червоної” зони карантину. Більш детально -у матеріалі.

Читайте також: Тернополяни можуть записатися на щеплення проти Covid-19 онлайн

Exit mobile version