У Тернополі першою, хто отримав щеплення від Covid-19, стала лікарка (Відео)

Фото: Тернопільська ОДА

На Тернопільщині стартувала вакцинація від Covid-19. Першою в обласному центрі щеплення від коронавірусної інфекції отримала завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої лікарні Ольга Дивоняк.

“Це мій вибір. Як інфекціоніст розумію, що повинна бути захищеною, щоб я могла працювати в колективі, щоб надавати допомогу дітям, населенню, щоб я була в строю, щоб ні я, ні мої рідні не хворіли. Моя чітка позиція полягає в тому, що свідомий вибір українського громадянина має бути про те, що якщо він не хворів, то має бути вакцинований. Якщо людина перехворіла, то через 6 місяців має бути вакцинованою. Тільки таким чином ми зможемо зробити колективний імунітет, тільки так ми зможемо досягти того, щоб епідемія пішла на спад”, – каже Ольга Дивоняк.

Нагадаємо, 25 лютого Тернопільщина отримала пертію вакцини від коронавірусу – 16 тисяч доз. Першочергово щепитимуть медиків, особливо тих, хто працює у стаціонарах, де лікують хворих на коронавірус, та людей з надзвичайно високим ризиком інфікування і розвитку цього захворювання. Ревакцинацію проводитимуть через 28 днів від першого щеплення. Таким чином вакцинують 8 тисяч осіб.

Читайте також: Тернопільщина отримала 16 тисяч доз вакцини від Covid-19: коли розпочнуть щеплення (Відео)

Exit mobile version