Тернопільщина отримала 16 тисяч доз вакцини від Covid-19: коли розпочнуть щеплення (Відео)

Вночі 25 лютого на Тернопільщину з Києва привезли першу партію вакцини від Covid-19 – 16 тисяч доз. Доставка здійснена з дотриманням необхідного температурного режиму. Спецтранспорт супроводжував наряд поліції. Зараз медичний препарат вже помістили в холодильні камери, де зберігатимуть при температурі від +2 до +8 градусів.

На Тернопільщину нарешті прийшла вакцина від Covid-19, яку ми очікували тривалий час – 16 тисяч доз. Також ми отримали шприци, контейнери та літературу для рекламації вакцинації. Зберігатиметься вакцина на спеціальному складі при температурі від +2 до +8 градусів.

Медики приїжджатимуть за необхідною кількістю доз та по накладних отримуватимуть вакцину. Мобільні бригади, які проводитимуть вакцинацію, забезпечені холодильниками. Загалом в області сформовано 11 мобільних таких бригад. Всі, кого вакцинували, будуть вносити в електронну систему для обліку”, –повідомила начальниця управління охорони здоров’я ОДА Ольга Ярмоленко.

 Першочерговою щепитимуть медиків, особливо тих, хто працює у стаціонарах, де надають лікування від COVID-19, та людей з надзвичайно високим ризиком інфікування і розвитку COVID-19. В області таких закладів 27, і всі вони будуть поступово охоплені вакцинацією.

Сьогодні до роботи приступає перша мобільна бригада з імунізації, яка пройшла кваліфіковане навчання у Києві. Загалом буде задіяно 12 таких бригад.

“З понеділка, 1 березня, ми проводитимемо навчання  для інших мобільних бригад. 16 тисяч доз вакцин розраховані на щеплення. Перше щеплення почнуть проводити з 25 лютого. Ревакцинація – через 28 днів від першого щеплення. Таким чином вакцинують 8 тисяч людей. Щеплюватимуть в першу чергу медпрацівників. Цей процес почнуть зранку 25 лютого”, – каже заступниця генерального директора КНП “Тернопільський обласний центр громадського здоров’я” Марія Павельєва.

Читайте також: Ситуація погіршилася: у садочку Тернополя черговий спалах інфекційного захворювання

Exit mobile version