У Тернополі жінка домоглася повернення 22 тисяч гривень за бракований диван

Фото: з відкритих джерел

До Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області зі скаргою звернулася тернополянка. Жінка розповіла, що придбала розкладний диван-ліжко, який має виробничий брак – з м’якої частини вилазять пружини. Такий дефект не дозволяв використовувати придбаний товар за прямим його призначенням. Тож спеціалісти Управління допомогли споживачу у написанні до суб’єкта господарювання письмової заяви із вимогами про проведення гарантійного ремонту.

Підприємець забрав диван за власний кошт, як передбачено законодавством та провів гарантійний ремонт. Проте, через певний період, недолік проявився знову, нові пружини повилазили на тому ж місці. Спеціалісти Управління захисту споживачів допомогли тернополянці скласти повторну заяву до суб’єкта господарювання із вимогою про визнання в товарі істотного недоліку, – повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Після цього підприємець відправив диван до виробника для встановлення причини втрати якості, який в свою чергу підтвердив наявність в товарі істотного недоліку. Таким чином, після втручання спеціалістів Управління захисту споживачів, підприємець повернув тернополянці кошти, сплачені за товар, а саме 22 тисячі гривень.

Читайте також: В дитячому садочку Тернополя спалах інфекції – постраждали діти

Exit mobile version