В дитячому садочку Тернополя спалах інфекції – постраждали діти

В одному із дитячих садочків Тернополя спалах гострої кишкової інфекції. Про це повідомили у ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України”. На думку медиків, спалах спричинений ротавірусом. Постраждали відразу кілька дітей – вихованці однієї групи дошкільного навчального закладу.

«Спеціалісти ДУ “Тернопільський ОЛЦ МОЗ України” розпочали епідрозслідування. З метою локалізації і ліквідації спалаху, встановлення джерела, ймовірних факторів передачі інфекції, причин та обставин, що сприяли виникненню інфекційного захворювання, здійснили відбір матеріалу для лабораторного дослідження, організували комплекс протиепідемічних заходів, а також – провели заключну дезінфекцію», – йдеться у повідомленні.

Довідка: ротавірусна інфекція (англ. Rotaviral enteritis — ротавірусний ентерит) — інфекційна хвороба вірусного походження. Така недуга є найчастішою причиною тяжкої діареї, нерідко смертельної, у немовлят і маленьких дітей. Найпоширенішим, на думку експертів, є ротавірус A — він є причиною понад 90% випадків заражень людини.

Читайте також: “Я не дурна мама”: скандал через госпіталізацію маленької дитини коментують медики Тернополя

Exit mobile version