На Тернопільщині у матері відібрали дітей та планують позбавити її батьківських прав

На Тернопільщині горе-матір залишила на бабусю та співмешканця двох маленьких синів. На час відсутності жінки 1 та 2-річні хлопчики перебували у холодному приміщенні. Що їли діти та у що одягалися – жителька Бережан й не задумувалася. Коли ж через тиждень довелося поспілкуватися з поліціантами, заявила, що їй байдуже до власних малят.

Інформація про те, що жителька Бережан залишила на призволяще двох своїх синів, надійшла у поліцію 12 лютого. Завником виявився співмешканець горе-матері. На місце події виїжджали працівники служб.

Разом з працівниками соціальних служб поліцейські навідалися до помешкання, де проживали діти. Холодних та голодних малюків вилучили та відвезли до медичного закладу”, – розповів начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович. 

Оглянувши умови, в яких перебували діти, їх було вилучено та влаштовано в Бережанське педіатричне відділення комунального не комерційного підприємства “Бережанська ЦРМЛ”. У малюків лікарі діагностували переохолодження та анемію.

Звістка про залишених хлопчиків одразу розлетілася Бережанами. Завдяки благодійникам дітей вдалося забезпечити одягом, засобами гігієни, ліками та продуктами харчування.

“Спільними зусиллями зібрано 4700 гривень. На залучені кошти придбані речі першої необхідності, ліки, засоби гігієни, миючі засоби, харчування. На всі залишкові кошти благодійників, придбано та відправлено з дітьми дитяче харчування та засоби гігієни”, – повідомили у Службі у справах дітей в Бережанах.

Що ж стосується жінки, то зараз вирішується питання ймовірне позбавлення матері батьківських прав.

До слова, 19 лютого дітей із Бережанського педіатричного відділення комунального не комерційного підприємства “Бережанська ЦРМЛ” перевели в Тернопільський обласний спеціалізований будинок “Малютка”.

Читайте також: До реанімації однієї з лікарень Тернополя потрапив Ярослав Стасюк: стан чоловіка вкрай важкий

Exit mobile version