“Цідив кров… Таня терпіла 2,5 години. І лише 15 років?!”: рідні вбитої тернополянки шоковані рішенням суду (Відео)

10 лютого у Тернополі відбулося засідання Тернопільського апеляційного суду. Розглядалася апеляційна скарга ув’язненого за вбивство тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької Андрія Горбатюка та його захисників. Ухвала суду – вирок Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 11 листопада 2020 року про обвинуваченні Горбатюка у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого п.4 ч.2 ст. 115 ККУ змінити. Призначити засудженому покарання -замість довічного терміну 15 років позбавлення волі. Рідні вбитої дівчини шоковані таким рішенням суду. Кажуть, що добиватимуться для засудженого довічного ув’язнення.

У судовій залі засуджений присутній не був. Участь у засіданні Андрій Горбатюк взяв в онлайн-режимі. Завдяки відеозв”язку чоловік міг спостерігати за тим, що відбувається, та за потреби спілкуватися. Засуджений поводив себе досить стримано. Мамі ж вбитої дівчини приховати біль від втрати доньки було вкрай важко. Слухаючи справу, жінка кілька разів мало не втрачала свідомість. Зрештою не видержала та звернулася до вбивці.

“За що ти вбив мою Таню? За що ти позбавив її життя? Вона була добра дитина. Вона ні тобі, ні комусь ще нічого поганого не зробила! – закликала відповісти Андрія Горбатюка мама вбитої дівчини Світлана Храпко.

Андрій Горбатюк не проігнорував звернення згорьованої жінки та відповів. Чоловік й надалі стверджував, що не скоював інкримінованого йому злочину.

“З чого ви взяли, що це я зробив? Коли мене затримали, наговорили мені всякої фігні, щоб я визнавав свою вину, бо я в будь-якому випадку сяду, а в такому випадку дадуть менший строк, – відповів засуджений Андрій Горбатюк.

Аби оскаржити ухвалу Тернопільського апеляційного суду, у рідних є три місяці з дня її проголошення. Таке ж право має і засуджений. Чи скористається він цією можливістю й цього разу – поки невідомо. Мама ж, бабуся та дідусь кажуть, з тим, що Андрію Горбатюку присудили лише 15 років позбавлення волі миритися не збираються. Добиватимуться для вбивці їхньої дитини пожиттєвого терміну.

“Як так 15 років лише дати??! Дві з половиною години… Моя дитина терпіла дві з половиною години, поки він її різав і кров цідив. 99 ударів тільки на шиї, а скільки ще в інших ділянках тіла. І 15 років??? Я шокована рішенням суду! 15 років?? Та там пожиттєво потрібно дати. Та він вийде через 15 років і, не дай Боже, вб’є дитину когось із тих, що тут сиділи”, – не стримуючи емоцій, каже мама вбитої Тетяни Підвашецької

“Як так, 15 років??? Пожиттєво!!! Пожиттєво позбавити волі! Я буду довиватися цього. 15 років… Та то сміх людям сказати. 15 років… Як так???!!”, – каже бабуся вбитої Іларіона Володимирівна Невожай.

Довідково: Тетяна Підващецька народилася 24 січня. Цього року їй мало б виповнитися 29 років. Проте її життя жорстоко обірвалося 16 квітня 2019 року. Дівчину зарізали у вланому помешканні. Під підозрою опинився 25-річний Андрій Горбатюк.

Відомо, молодик прийшов до давньої знайомої, аби завершити раніше набите тату. Вони зустрілися в помешканні майстрині. Коли Тетяна Подвашецька почала повчати клієнта, як “правильно жити”, він розізлився та схопив ніж. Суперечка переросла у вбивство.Судово-медичний експерт зафіксував на тілі потерпілої кількадесят колото-ріжучих ран.  Згодом експерти підтвердили, що жінка померла в результаті масивної втрати крові.

Андрій Горбатюк намагався втекти, проте його затримали у Львові. 

Більш детально – у попередньому матеріалі: Замість довічного – 15 років: суд змінив вирок ув’язненому за вбивство тернополянки Андрію Горбатюку (Відео)

Exit mobile version