Наступного тижня в Україні стартує вакцинація від COVID-19, – МОЗ

Фото: мережа Інтернет

Наступного тижня в Україні розпочнуть вакцинацію, – повідомляє МОЗ. Етапи цього процесу регулюватиме документ “Дорожня карта вакцинації проти COVID-19”. Як зазнаають у відомстві, вакцина, яка реєструється в Україні, розроблена згідно міжнародних медичних стандартів та пройшла доклінічний етап випробувань на безпечність застосування. Жодна вакцина в світі не пройшла всі стадії клінічних досліджень, вони знаходяться на проміжному етапі третьої стадії.

Варто також відзначити, що за інформацією МОЗ, захворюваність на COVID-19 в Україні йде на спад – мінус 6% за показником нових захворювань. Упродовж першого тижня грудня було 89 тисяч нових хворих, позаминулого тижня – 27 157, а за минулий тиждень було виявлено 25 505 випадків захворювання на коронавірус.

Впродовж першого тижня грудня у лікарнях знаходилося 28 тисяч пацієнтів, які потребували постійної медичної допомоги. За минулий тиждень лютого кількість пацієнтів, які перебували в лікарнях становить 17 911. Минулого тижня було зроблено 144 248 тестувань методом ПЛР. За позаминулий тиждень станом на вчорашній день – 145 812. Зросла кількість досліджень на виявлення антигену – було зроблено 52 222 дослідження. Позаминулого тижня ця цифра становила 34 684.

На сьогодні, згідно з міжнародною статистикою перебігу пандемії, Україна залишається на 34 місці в Європі за рівнем смертності на 1 мільйон населення. В Україні в 3 рази менша смертність, ніж у Великобританії, в 2 рази менша смертність, ніж у Франції. Це результат багаторівневої стратегії боротьби з COVID-19 в Україні.

Читайте також: На Тернопільщині під першочергову вакцинацію від Covid-19 підпадають понад 4 тисяч осіб (Відео)

Exit mobile version