Неналежне прибирання снігу на дорогах та у дворах: куди скаржитися у Тернополі та області?

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Через погіршення погодних умов та снігопад, у Тернополі та області снігоочисна техніка працює у посиленому режимі. На маршрути краю виїждають одночасно від кілької десятків до сотні одиниць техніки. Та що робити і куди звертатися, якщо прибирання снігу проводиться неналежним чином – детальніше у матеріалі.

У Тернополі роботу снігоочисної техніки забезпечують підрядні організаціі: «Авaкc Пpoф», «Мicькшляхpeмбyд» та «Техно-Буд-Центр». Зокрема, прибирання доріг, тротуарів та бульварів у Центрі, мікрорайоні Новий світ, масивах Сонячний та Східний здійснює підрядна організація ТОВ «Авакс Проф», на масиві «Дружба» – КП «Міськшляхрембуд», а об’їзні шляхи та дороги у Кутківцях, Пронятині і Березовиці прибирає ТОВ «Техно-Буд-Центр».

Як зазначають у Тернопільській міській раді, міські комунальні служби несуть відповідальність за прибирання лише магістральних доріг, тротуарів, площ, пішохідних переходів. Роботи проводять відповідно до Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в зимовий період.

Не слід тернополянам забуватий й про Інтерактивну карту відповідальності за прибирання міста взимку. На карту несені не лише вулиці, двори та відповідальні структури за їхнє прибирання взимку, а й конкретні прізвища керівників ЖЕКів (або ОСББ). Зображені масиви, дороги та тротуари. При наведенні на відповідну ділянку, відображається, яка організація відповідальна за прибирання цієї території та контактний номер телефону. 

Що стосується розчищання та посипання протиожеледною сумішшю дворів і міжбудинкових проїздів – це пряма відповідальність підприємств, які обслуговують житловий фонд міста, і представників ОСББ, прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій – суб’єктів господарювання.

Прибирання територій біля комерційних підприємств: суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію. Прилеглою територією, згідно із Правилами благоустрою Тернопільської громади, в межах об’єкта господарювання, є: ділянка зі сторони вулиці по всій його довжині та в межах тротуару в ширину. З інших боків – при наявності забудови – до середини розриву між ними, а при відсутності забудови – на відстані 15 м.

Отож, при виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонувати на Цілодобову гарячу лінію 15-80, (0352) 23 – 63 – 97, +380673515710, +380674472919.

Скарги щодо неналежного прибирання доріг на території області можна залишати за контактами: (0352) 524150. 

Зазначимо, що за невиконання вимог правил очищення міста від снігу відповідні структури будуть нести відповідальність. За порушення ст.152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) передбачено адміністративну відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн, а на відповідальних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1700 грн.

Читайте також: “Просили забрати – ніхто цього не зробив”: комунальники розповіли, що заважає розчищати Тернопіль від снігу (Відео)

Exit mobile version