“Просили забрати – ніхто цього не зробив”: комунальники розповіли, що заважає розчищати Тернопіль від снігу (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі снігоочисна техніка працює у посиленому режимі. Почергово на лінії виїджають по дві бригади у всіх напрямках. Загалом одночасно задіяно кілька десятків сучасної техніки та понад сотню працівників. Комунальники кажуть, роблять все можливе для того, аби містяни та водії мали змогу безперешкодно пересуватися містом. Водночас додають, не лише від служб залежить оперативність виконання робіт, а й від жителів обласного центру. Детальніше – у матеріалі.

Цієї ночі на дороги міста виїхали кілька десятків одиниць транспорту: 13 піскорозкидачів, 15 тракторів зі щітками та відвалом і 10 одиниць малої тротуарної техніки. Працюючи цілодобово, міські комунальні служби забезпечують прибирання магістральних доріг, тротуарів, площ та пішохідних переходів. 

У нас практично не зупинявся рух – одна група сходила з лінії, інша починала працювати, – каже начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський. – Техніка працювала по кругу. Вночі не посипали, оскільки сніг постійно падав і це була б даремна затрата ресурсів. Під ранок, коли снігопад стих, ми вже посипали дороги сумішшю. Загалом на дороги міста цієї ночі виїхали біля 40 одиниць снігочисної техніки. Працювали 120 працівників.

В першу чергу почистили там, де є маршрути громадського транспорту. На зараз ці маршрути зачищені, друга зміна чистить другорядні вулиці, а також дочищує “кишені” громадського транспорту. Зараз ця бригада відпрацює і наніч заступить на зміну іншаМи постійно оперативно отримуємо інформацію про те, де є проблеми з рухом через сніг.”

Як повідомив Олег Соколовський, за дорученням міського голови Тернополя комунальні служби розробили, так звану, дрожню карту очищення міста від снігу. У документі прописані покроковий алгоритм дій на випадок погіршення погодних умов та снігопадів. Та, незважаючи на безперебійні виїзди техніки на дороги міста, у роботі служб все ж виникають перешкоди. Найбільшою проблемою на шляху очищення Тернополя від снігу комунальники називають неналежно припарковані автомобілі жителів обласного центру.

“Дуже важко прибирати, коли стільки машин. Якщо у нас виїжджає “трійка” – три машини одна за одною, то вони не можуть повноцінно працювати. Їде одна машина, друга, третя і формують вал. Але зробити вони цього не можуть, бо стоять авто. Це суттєво зупиняє роботу. До речі, ми оголошували “червоний” рівень небезпеки і просили всіх водіїв забрати автомобілі. Повірте, ніхто не забрав”, – зазначив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

Читайте також: На Тернопільщині оголосили штормове попередження: прогноз погоди 

Exit mobile version