Відомі перші результати перевірки законності функціонування пансіонатів та центрів на Тернопільщині

Фото: сайт Інформатор

22 січня на Тернопільщині розпочали перевірку роботи пансіонатів для громадян похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, нарко- та алкозалежних центрів. Її проводять спеціальні групи поліцейських, рятувальників, працівників закладів охорони здоров’я та райдержадміністрацій. Причина рейдів – пожежа в геріатричному будинку Харківської області, яка призвела до смерті 15 осіб. 

На Тернопільщині функціонують 23 пансіонати для літніх людей, 7 будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю та 6 реабілітаційних центрів.  Частину закладів, що надають соціальні послуги з проживання, правоохоронці відвідали вже минулими вихідними.

“Під час перевірок вони акцентували увагу на безпеці перебування громадян в установах, їх наповненість та наявність відповідної юридичної документації. Станом на 25 січня мобільні групи перевірили 40 закладів. Порушень, що належать до компетенції поліції, не виявили. Спільні рейдові групи продовжать свою роботу у даному напрямку. На черзі – приватні дошкільні навчальні заклади”, – повідомили у Відділі комунікації поліції Тернопільсько області.

Нагадаємо, 21 січня 2021 року у Харкові в приватній будівлі, переобладнаній під будинок для людей похилого віку, сталася пожежа. За попередньою інформацією, у приватному будинку проживали 33 особи похилого віку, 15 осіб загинуло, 11 надається медична допомога, інші розшукуються. 

Читайте також: Міський голова Тернополя закликав поліцію якнайшвидше розслідувати справу розстрілу дітей 

Exit mobile version