На Тернопільщині вшанували пам’ять Героїв, полеглих на сході України

Фото: Шумський районний військовий комісаріат

Пам’ять воїнів, які віддали життя за Україну, вшанували 20 січня у Шумську на Тернопільщині. До підніжжя пам’ятника Героїв України військові поклали квіти.

6 років тому завершились бої за Донецький аеропорт. Саме 20 січня 2015 року проросійські сили підірвали новий термінал, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилася, ховаючи під собою українських захисників. 22 січня 2015 року вцілілі захисники вийшли з термінала, проте багато поранених і контужених українських бійців потрапила до полону. Оборона терміналів аеропорту тривала 242 дні.

20 січня 2015 року проросійські окупаційні сили підірвали новий термінал Донецького аеропорту і під бетонними завалами залишились українські захисники. Тож, у 6-ту річницю цієї трагічної події, у м. Шумськ відбулося вшанування пам’яті загиблих героїв України, які віддали свої життя за рідну землю”, – йдеться у повідомленні Шумського районного військового комісаріату.

Бої за литовище стали символом незламності та бойового духу українського війська, а захисники терміналів отримали прізвисько – кіборги. За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули близько 100 військових.

Читайте також: На Тернопільщині помер лікар – герой білбордів “Дякуємо за життя” Іван Венжинович (Відео)

Exit mobile version