На Тернопільщині відбулися тарифні протести проти здорожчання ціни на газ (Відео)

Проти зростання ціни на блакитне паливо виступили сьогодні жителі Тернопільщини. Мирні акції протесту, зокрема, відбулися у Чорткові та Підволочиську. Люди вимагали зменшити вартість газу та відмінити платіж за його транспортування.

У Чорткові акція протесту розпочалася о 13:00 годині. Люди зібралися на центральній площі біля районної ради. Згодом до пікетувальників вийшов голова Чортківської міської територіальної громади Володимир Шматько.

Жителі Чорткова звернулися до очільника райцентру з проханням роз’яснити ситуацію. Також вони попросили Володими ра Шматька звернутися до уповноважених державних органів з відповідними пропозиціями щодо зменшення тарифів на газ та газопостачання, а також можливості перевіряти якість газу у населення. 

“Сьогодні о 16 годині ми збираємося на сесію і будуть сформовані відповідні звернення. Відтак, хто має бажання може підійти і ми обговоримо ці рішення та ваші пропозиції”, – відзначив Володимир Шматько.

Неподалік ж Підволочиська, люди, аби привернути увагу влади до ситуації, що склалася, перекрили одну з доріг.

Нагадаємо, “Нафтогаз” збільшив ціну на газ для своїх побутових клієнтів у січні на 14 відсотків. У компанії пояснили це рішення “сезонним фактором”.

Читайте також: “Нафтогаз” збільшив ціну газу для побутових споживачів на січень (Відео)

Exit mobile version