“Нафтогаз” збільшив ціну газу для побутових споживачів на січень (Відео)

“Нафтогаз” збільшив ціну на газ для своїх побутових клієнтів у січні на 14 відсотків. У компанії пояснили це рішення “сезонним фактором”.

У січні ціна природного газу для побутових клієнтів компанії “Нафтогаз України” зросте на 14 відсотків. Новина про відповідне рішення була оприлюднена на офіційному сайті “Нафтогазу” у суботу, 26 грудня. Згідно з повідомленням, ціна на газ у січні для населення в рамках тарифу “Місячний” становитиме 7,22 гривні за кубічний метр з урахуванням податку на додану вартість, але без урахування доставки. Водночас, у грудні та листопаді 2020 року ціна становила 6,33 гривні за кубічний метр газу.

У повідомленні зазначається, що зміна ціни була пов’язана із “сезонним фактором” і збільшенням оптової ціни на природний газ.

Ціна на природний газ у січні для населення в рамках тарифного плану «Місячний» складає 7,22 грн/куб.м. з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Зазначимо, що ціна на блакитне паливо від газопостачальної компанії «Нафтогаз України» у січні традиційно лишається нижчою за середньоринкову.

Зміни цін на газ у січні обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо. Разом із тим ГК «Нафтогаз України», починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ за одними з найнижчих цін серед постачальників. Таку ціну компанія може собі дозволити завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковому контракту на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат – газопостачальна компанія не розбудовує широку мережу офлайнових сервісних центрів, а пропонує зручні сервіси онлайн та залучає для підключення та обслуговування відділення й офіси наших партнерів у рамках співпраці”, – йдеться у повідомленні.

Вартість газу для жителів Тернопільщини становитиме для побутових споживачів  з 01.01.2021 року по 31.01.2021 року 8,748 грн., з ПДВ за 1 м.куб., що дорівнює 0,8237 грн. за кВт/год. Ціна природного газу зазначається без урахування тарифу на послуги розподілу природного газу для ПрАТ «Тернопільміськгаз» , який буде оплачуватись окремою квитанцією, – зазначають у ДП “Газпостач” ТОВ “Тернопільміськгаз”.

Щодо транспортування природнього газу, то як повідомляє “Тернопільміськгаз”, з 1 січня 2020 року відповідно до Постанови НКРЄКП № 3041 від 24.12.2019 року  “Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для ” ПрАТ “Тернопільміськгаз” встановлено тариф на послуги розподілу природного газу  (на транспортування розподільчими трубопроводами)  в розмірі 330 грн за 1000 кубічних метрів ( без урахування ПДВ).

Читайте також: У Міненерго анонсували підвищення тарифів на електроенергію

Exit mobile version