Юна спортсменка з Тернополя Софія Мацюк готується підкорити Карпати на сноуборді

Покращити попередні результати та здобути чергову перемогу у галузі спорту планує у січні цього року 15-річна тернополянка Софія Мацюк. Минулоріч на міжнародних змаганнях зі сноубордингу в Карпатах спортсменка посіла третє місце у номінаціях «слалом» і «гігант». Тоді у змаганнях взяли участь команди зі всієї України, а також Польщі та Німеччини. Софія Мацюк гідно представила тернопільську спортивну школу «Екстрим».

Однією з невід’ємних частин мого життя є спорт, а саме сноубординг. Як і в кожному виді спорту ми маємо змагання (Кубок Україна та Чемпіонат України ) і готуємося до них цілий рік. Сноубординг є зимовим видом спорту, тому ми не можемо кататися цілий рік. Але влітку ми наполегливо тренуємося, підтримуємо нашу фізичну форму, щоб якісно кататися взимку. Цього року змагання ще попереду. Я переживаю, тому що перейшла у старшу групу дівчат і шанси на призові місця зменшилися. Але це не так важливо, бо на цей  рік головною моєю задачею є удосконалити свою їзду і насолоджуватися цим, – розповіла Софія.

Змагання учасників починаються з перегляду траси, на якій відбудуться. За словами спортсменки, це обов’язково робиться зі сторони, не ініціюючи повороти, щоб не зіпсувати трасу та бути в однакових умовах.

Після цього ми всі піднімаємося на старт і чекаємо, поки скажуть наш номер, що присвоїли раніше. До того часу наша команда розминається, готує сноуборд до старту. Коли приходить час стартувати, тренер допомагає взутися і підбадьорює, після цього звучать такі слова «Синій готовий, червоний готовий. На старт, увага, руш», стартові ворота відчиняються і починаємо їхати. Але після фінішу ще не все. Ми піднімаємося наверх і чекаємо другої спроби. Переможцем стає той, хто має найменший сумарний час за дві спроби. Люблю змагання, це море емоцій і незрівнянне відчуття командного духу, – додає спортсменка.

Джерело: Терен

Читайте також: Тисячі підписників за півроку: юна блогерка з Тернопільщини Настя Олійник повідала історію успіху

Exit mobile version