Тисячі підписників за півроку: юна блогерка з Тернопільщини Настя Олійник повідала історію успіху

Фото: сайт Сорока

«Сонячна» – саме такий нік для себе обрала юна блогерка з Тернопільщини Настя Олійник. Всього за півроку дівчинка завоювала прихильність 12-ти тисяч підписників розповідями та постами про життя в селі. На своїй сторінці дівчинка показує, як висаджує квасолю, поливає капусту та порається по господарству.

За словами Насті, вести блог дівчинка почала під час карантину, проте спроби були й до того.

 Колись на іншому каналі в мене було 300 підписників, але їх не ставало більше і  я то закинула. Потім вже пізніше був карантин, захотілося чимось зайнятися і я завела цю сторінку. В мене почала рости аудиторія і тоді я стала блогером, – пригадує Настя. – Найскладніше було набрати аудиторію, зацікавити її якось, придумувати рубрики, щоб люди не відписувалися.

Тематику для блогу Настя Олійник обрала трохи пізніше.

Тему для акаунту я обрала приблизно через два тижні, – каже юна блогерка. – Я сама живу в селі і хотіла людям з міста показати, як люди живуть тут, як вони проводять час, відпочивають. 

Над сторінкою четвертокласниця працює разом з сестрою, яка допомогла дівчинці придумати нік та рубрики.

Мені в тому всьому помагала моя сестра. Ми просто думали, що нам знімати і як розвивати сторінку. Вирішили позначати блогерів, щоб вони нас відмічали, а потім придумали до них дзвонити, – розповідає Сонячна. – Придумати нік мені теж допомогла вона. В нас не було ідей, а ставити просто моє ім’я і прізвище ми не хотіли, бо як для блогера, то було би не дуже. Тоді ми придумали такий нікнейм. Вона запропонувала, а мені ця ідея дуже сподобалася.

Як і більшість блогерів, Настя також стикалася з хейтом. Дівчинка каже, що головне не дозволяти критикам зачепити себе за живе.

На початку я трохи соромилася через те, що деякі люди писали мені не говорити так по-сільськи, але я їх не слухала і потім вже переборола цей страх, – говорить Настя Олійник. – На хейтерів я просто не реагую, бо так вони зрозуміють, що мені все одно і вже писати не будуть.

У блогерстві підтримують не лише рідні, але й друзі та навіть вчителі, каже дівчинка.

 Батьки дуже добре ставляться до мого блогерства і навіть допомагають. Коли я сиджу в телефоні і нічого не знімаю, вони кажуть: «Насть, якщо ти дивишся телефон, то хоч придумуй щось, знімай якісь відео». Друзі також добре ставляться, а однокласники деякі й не знали, що я знімаю до нещодавніх пір, – говорить Сонячна.

Працювати над блогом і далі надихають кумири, розповідає Настя Олійник.

– Я дивлюся багато блогерів і думаю: «Давай, Настя, і ти щось знімай». Заходжу на їхні сторінки, бачу, що в них багато підписників і мрію в майбутньому їх перегнати. Це дуже надихає мене знімати, – каже юна блогерка.

Скільки часу витрачає на ведення блогу – не знає, бо не замислювалася над цим, зізнається дівчинка.

– Я пишу дописи, коли в мене є вільний час, а сторіс знімаю кожен день і кожної хвилини, коли роблю щось цікаве. Вони в мене завжди набирають багато переглядів, – розповідає Сонячна.

Дівчинка каже, щоб стати успішним блогером, потрібно багато працювати над своєю сторінкою.

Треба просто старатися, йти до своєї мети, не зважати на хейт  і придумувати щось, щоб набирати аудиторію, – підсумовує Настя.

Джерело: Сорока

Читайте також: Тернопільська учениця Женя Василишин перемогла на Всеукраїнському конкурсі

Exit mobile version