“Людина, яка пробудила Україну”: звернення міського голови Тернополя з нагоди дня народження В.Чорновола

83 роки назад народився Великий Українець, якого ще за життя назвали: «Людиною, яка пробудила Україну». У радянських тюрмах та таборах В’ячеслав Чорновіл провів близько 10 років. Засуджений 4 рази. В один із років витримав 83 допити і ніколи не свідчив супроти друзів. Саме Чорновіл ініціював проголошення декларації про державний суверенітет та Акт проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

“Сьогодні ми з Вами розуміємо, що має майбутнє саме Українська Україна. Не малоросійська, не новоросійська, а саме Українська. І першим про це сказав саме В’ячеслав Чорновіл. Ще за комуністичних часів він публічно заявив: «Саме українська Україна має майбутнє». Пам’ятаймо про це. Тож віддамо шану Великому Українцю, одному з творців незалежної України.

Українська держава для В’ячеслава Чорновола завжди була в пріоритеті, за який він віддав своє життя. Завершити хочу теж словами Вячеслава Максимовича: «Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні — маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши». Спіть спокійно, Герою України. Ми зробимо все можливе, щоб захистити Україну і зробити її такою, яку хотів бачити Чорновіл”, – зазрначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Читайте також: Громада Тернополя вимагає повернення Степанові Бандері звання Героя України, – Сергій Надал

Exit mobile version