Громада Тернополя вимагає повернення Степанові Бандері звання Героя України, – Сергій Надал

Фото: Сергій Надал

Громада Тернополя вимагає повернення Степанові Бандері звання Героя України. Про це заявив на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Тернополя Сергій Надал.

“За режиму зрадника Віктора Януковича підконтрольний йому донецький суд позбавив Степана Бандеру звання Героя. І це ганебне рішення діє досі! Діє, бо центральна влада намагається догодити прихильникам радянського минулого.

Ми, громада Тернополя, зобов’язані примусити владу почути українців, щоб повернути вшанування українським Героям.

Ще рік тому Тернопільська міська рада ухвалила звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо повторного присвоєння Степанові Бандері звання Героя України. За рік влада не спромоглася відновити історичну справедливість. Тому ми знову на сесії міської ради звертаємося до Президента, Уряду та Верховної Ради повторно присвоїти Степанові Бандері звання Героя України. В першу чергу я звертаюся до місцевих рад міст, містечок, громад: підтримайте звернення про повернення Степанові Бандері звання Героя України. Степан Бандера казав: «Колись один скаже «Слава Україні!», а мільйони відповідатимуть «Героям слава!»”, – йдеться у повідомленні очільника міста.

Читайте також: “Тернопіль ніхто не змусить жити у жодній зоні!”, – міський голова Сергій Надал (Відео)

Exit mobile version