У молодіжній столиці України Тернополі визначають Індекс благополуччя молоді (Наживо)

У молодіжній столиці України Тернополі здійснюють оцінювання Індексу благополуччя молоді. Обласний центр доєднався до інших міст, які вже запустили платформи з визначення індексу. Впровдож місяця молодь відповідатиме на запитання анкети, яка складається з 49 індикаторів, об”єднаних у 7 блоків. До участі в опитуванні запрошуються тернополяни, віком від 14 до 35 років.

Благополуччя молоді, те, як вона сприймає власну цінність для своєї сім’ї, спільноти та країни – один з визначальних факторів того, чи зможуть молоді люди залишатися там, де вони живуть або ж шукатимуть кращих варіантів де-інде. Оцінити рівень процвітання у місті дозволяє саме Індекс благополуччя молоді. Інтегральний індекс охоплює показники освіти, здоров’я, безпеки, доступу до інформаційно-комунікаційних технологій, а також економічних, громадських та політичних можливостей.

Глобальний Індекс Благополуччя Молоді розроблено на основі того, що для колективного добробуту, молодим людям потрібно надавати можливість висловлювати свою позицію щодо існуючого суспільного ладу, а також зважати на їхні запити та потреби задля можливості реалізації їхніх амбіцій у своїх громадах.

Для визначення муніципального Індексу благополуччя молоді автори методології виходили з аналізу світового досвіду визначення найважливіших аспектів життя та благополуччя молоді, напрямів розвитку молоді, методик благополуччя молоді, а також власної оцінки наявних даних за різними аспектами на муніципальному рівні. У результаті було визначено 49 первинних індикаторів, які згруповані по 7 важливих блоках:

Методологія розрахунку ІМБ є однаковою для всіх міст, що дозволяє порівняти показники Індексу між містами. Маючи дані Індексу, які репрезентують становище молоді, державотворці та інші особи, які приймаються рішення на муніципальному рівні, отримують конкретну інформацію про досягнення, якими можна поділитися як прикладами кращих практик з іншими громадами, і також вразливі місця, на які можливо вплинути через застосування інструментів регіональної та місцевої політик.

Більш детально – у відеоматеріалі. Трансляція НАЖИВО

Читайте також: “Згуртувати молодь та прищепити їй людяність куди важливіше матеріальних благ”, – переконані у Великогаївській ОТГ

Exit mobile version