“Згуртувати молодь та прищепити їй людяність куди важливіше матеріальних благ”, – переконані у Великогаївській ОТГ

Великогаївська ОТГ

Не втрачати зв’язок та віру, не припиняти спілкування за жодних обставин, бути щирим та людяним незалежно від часу та статусу – основні завдання, які ставлять перед собою у Великогаївській ОТГ в процесі виховання молоді. В громаді переконані, хлопці та дівчата завжди мають відчувати дружню підтримку та бути здатними допомогати іншим, особливо за непердбачуваних обставин. Карантин – один із тих випадків, що показав, наскільки люди здатні гуртуватися, розуміти та дбати один про одного. А ще – змінив формат спілкування та взаємодії із реального у дистанційне.

“Коли почався карантин, люди були досить наляканими, шокованими. Заробітчани, які приїжджали з-за кордону, не мали можливості виходити на вулицю, купувати продукти, особливо це питання гостро стояло на початку пандемії. Тоді ми почали робити відеоролики, спрямовані на позитив і взаємодопомогу. Таких відеороликів було два. Хлопці та дівчата записували звернення про те, що потрібно допомагати, не бути остронь, налаштовуватися на краще. Також у відео йшлося про дотримання карантинних вимог, як їх дотримуватися. Таким чином, створюючи такі тематичні відео, вони самі вчилися бути надійною опорою для інших, не бути байдужими та вміти співпереживати”, – каже спеціаліст першої категорії відділу культури, молоді і спорту у Великогаївській ОТГ Ірина Семирко.

Різні тематичні ролики дівчата та хлопці створюють періодично. За умов дистанційного спілкування для організації заходів та різних марафонів у Фейсбук та Вайбер були створені групи. Також, за словами Ірини Василівни, є постійна співпраця з директорами шкіл громади. Всіх активних дітей завжди раді вітати у заходах, челенджах та марафонах.

“Ми сконтактовуємося у створених групах. Вже було організовано багато заходів та створено не один відеоролик. Це і до Дня матері, і до Дня вишиванки. Були проведені міні онлайн-концерти. Діти демонстрували свої таланти – співали чи танцювали, декламували вірші та читали поезії. До Дня ж захисту дітей було запрошено тренера з села Баворів, яка показала, як в умовах карантину дітям та їх батькам залишатися здоровими та у відмінній фізичній формі. Для заохочення найкращі та найактивніші отримують подарунки”, – каже спеціаліст.

Зараз у Великогаївській ОТГ організовують “Безпечний вело-квест”. Участь у ньому можуть взяти всі охочі жителі громади. Хто розгадає головоломки, зробить 3 селфі та дістанеться до місця призначення отримає нагороду

“24-25 червня 2020 рокуми організовуємо “Безпечний вело-квест”, у якому можуть взяти участь всі охочі жителі Великогаївської ОТГ. Час учасники обиратимуть самі, – каже Ірина Семирко. Основне завдання цікаво та спортивно провести миті. Велосипедисту буде розроблений індивідуальний маршрут з головоломками – зашифрованими обов’язковими пунктами, та надісланий на вайбер. Учаснику потрібно буде відзвітувати про виконане завдання – зробити селфі на велосипеді біля пункту, який розшифрували та відвідали, всього 3.”

Якщо говорити загалом, то, – каже Ірина Семирко, – в онлайн режимі відбувається більша кількість заходів. Оскільки учасникам не потрібно витрачати час на доїзд, приходити особисто. Достатньо ввімкнути гаджет. Водночас, не слід забувати, що живе спілкування ніщо не змінить.

Ірина Василівна переконана, краще дітям давати любов та повагу, прищепити відчуття взаєморозуміння та відповідальності, бо це є куди важливішими, аніж будь-які дороговартісні гаджети чи інші цінні речі. Все, що вкладається у душу дитини – робить її багатою.

До участі у різних заходах запрошуються діти та молодь віком від 14 років. За згоди батьків дитини, вікові обмеження можуть переглядатися. Якщо ви маєте бажання приєднатися до групи та брати участь у різних заходах – долучайтеся до груп та спільнот: Молодіжний коворкінг центр “PavuTyna” Великогаївської ОТГ Group, Молодіжний коворкінг центр Великогаївської ОТГ.

Exit mobile version