Безробітні Тернопільщини отримали допомогу на відкриття бізнесу (Наживо)

В Україні зареєстровані безробітні, які мають бажання започаткувати власний бізнес та мають чітку бізнес ідею, можуть долучитися до програми розвитку підприємництва серед безробітних. На відкриття власної справи вони отримають від держави одноразову безповоротну грошову допомогу. На Тернопільщині такою ініціативою цьогоріч скористалися 11 безробітних.

Долучитися до державної програми можуть усі зареєстровані у державній службі зайнятості безробітні, які досягли 18 років, не уклали новий трудовий договір як за сприяння служби зайнятості, так і самостійно протягом одного місяця після реєстрації безробітним та спільно з кар’єрним радником склали план дій для започаткування власного бізнесу.

Допомога для організації підприємницької діяльності не виплачується безробітним, які протягом останніх 24 місяців працювали як ФОП, незважаючи на те, що підприємницька діяльність була припинена і знята з реєстрації. Також коштів не отримають ті особи, які вже мали фінансову підтримку від служби зайнятості на відкриття власної справи, але не здійснювали підприємницьку діяльність або припинили її упродовж двох років, починаючи з дня державної реєстрації.

Що потрібно, аби започаткувати власну справу, та куди звертатися – більш детально розповідає директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук. Трансляція НАЖИВО.

Читайте також: Немає стажу – не буде пенсії: хто і скільки отримуватиме в 2021 році (Наживо)

Exit mobile version