Немає стажу – не буде пенсії: хто і скільки отримуватиме в 2021 році (Наживо)

Фото: сайт Перший кабельний

З січня 2021 року в Україні змінять умови соціальних виплат. Так, якщо українцям пенсійного віку не вистачає стажу і якщо вони не відповідають новим умовам, то не зможуть отримати спеціальну соціальну виплату – йдеться у постанові Кабінету міністрів.

На сьогодні соціальну пенсію отримують ті громадяни, яким не вистачає стажу. Згідно з документом, для виходу на заслужений відпочинок в 60 років у 2020 році потрібно мати не менше 27 років стажу. Якщо є від 17 до 27 років стажу, доведеться працювати до 63 років, а від 15 до 17 років – 65 років. Якщо ж у вас є 15 років стажу, то ви можете претендувати тільки на соціальну пенсію. Однак її виплати припинять у січні 2021 року.

Розмір соцпенсії повинен компенсувати різницю між тими доходами, які є, і прожитковим мінімум для непрацездатних. Зараз це 1712 гривень. Якщо бюджет вашої родини не покриває зазначену цифру, то різницю покриють з бюджету. Якщо ж взагалі немає заробітку, то держава буде виплачувати повний прожитковий мінімум.

Існують й обмеження. До прикладу, навіть якщо ви відповідаєте перерахованим умовам, але є другий автомобіль чимотоцикл, або площа житла перевищує 21 квадрат на людину плюс 10,5 квадратів на сім’ю, гроші платити не будуть.

Докладніше про соціальну пенсію та її призначення – начальник відділу з прийому громадян Управління соціальної політики Тернопільської міської ради Уляна Микитюк.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Читайте також: Субсидії 2020-21: порядок отримання та кому виплати перерахують автоматично (Відео)

Exit mobile version