Субсидії 2020-21: порядок отримання та кому виплати перерахують автоматично (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового платежу. Розмір обов’язкового платежу визначається для кожного домогосподарства індивідуально в залежності від сукупного доходу.

Кому призначається субсидія?

Субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб та розраховується на всіх членів домогосподарства. До складу домогосподарства включаються особи, що зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) і на яких розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії.

Під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.Яким чином можна отримати субсидію?

До управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно надати:

• заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі;

• декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії;

• довідки про доходи – у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування. У разі зазначення в декларації таких доходів, та неможливості підтвердити їх довідкою, до декларації додається письмове пояснення з зазначенням їх розміру;

• договір найму (оренди) житла (у разі наявності);

• копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності).

Як призначається субсидія за наявності заборгованості?

У разі наявності заборгованості субсидія призначається за умови документального підтвердження її сплати або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (прийняття ухвали про відкриття провадження у справі). У виняткових випадках, виходячи з обставин, що склалися у родині, субсидія може бути призначена за рішенням районної комісії.

Під час призначення житлової субсидії враховуються такі доходи:

До сукупного доходу домогосподарства не включаються такі соціальні виплати:

До сукупного доходу також не враховуються:

До середньомісячного доходу осіб, які беруть (брали) безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), та/або до середньомісячного доходу членів їх сімей не враховуються:

отримана ними у період та/або після безпосередньої участі у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) благодійна допомога незалежно від розміру та джерела походження.

У яких випадках проводиться перерахунок розміру призначеної субсидії без звернення громадян:

Через нові правила нарахування житлово-комунальних компенсацій в 2020 році, право на отримання субсидії втратили наступні категорії громадян:

Більш детально про нарахування та перерахунок субсидій – у відеоматеріалі.

Читайте також: “Нова українська школа” продовжиться у 5-9 класах: як працює реформа у Тернополі (Відео)

Exit mobile version