“Боюся залишити доню. Сама ж бо осиротіла у 13-ть”, – жителька Поєчава просить допомоги

Найбільше боюся, що донька може пережити те ж, що й я свого часу. Страшно й згадати, як то залишитися без мами у 13-ть”, – розпочала свою розповідь журналістам “Файного міста” жителька Почаєва Оксана Симоненко.

37-річна жінка благає допомоги у небайдужих людей та сподівається на диво. Адже мова йде про величезну для пересічного українця суму – понад 2 мільйони гривень або 80 тисяч доларів США. Саме стільки потрібно, аби зробити операцію з трансплантації печінки та врятувати життя молодої матері.

Почалося все два роки тому. Був дискомфорт у животі, згодом він почав збільшуватися. Пішла та зробила УЗД. Виявилося, що є проблеми – поставили наявність до 5 літрів води і підозру на онкологію. Це був самий перший такий шок”, – пригадує Оксана Симоненко.

Завдячуючи родичам, Оксана пройшла обстеження не лише в Україні, а й закордоном – у Німеччині. Діагноз невтішний – синдром Бадда-Кіарі та новоутворення у печінці.

“Поки все там пройшли, то поставили діагноз – тромбоз печінкових вен, якщо точніше, синдром Бадда Кіарі. Окрім цього, у печінці також виявили пухлини. На щастя, вони не злоякісні, але додають проблем. Тоді мені рекомендували медикаментозне лікування і водночас вже згадували про трансплантацію”, – каже жінка.

Попри лікування, хвороба продовжувала прогресувати. Під час одного з обстежень у легенях Оксани Симоненко виявили воду.

“Подальші обстеження та лікування я проходила в Україні, бо їздити закордон дуже дорого. З часом появилася вода у легенях, її забирали. Моє самопочуття тоді було не надто погіршилося, дедалі більше поганою ставала сама клінічна картина. Зверталися до різних медиків. До прикладу, у Запоріжжі сподівалися, що вдасться відкорегувати вени печінки, та даремно. Трансплантолог сказав, що потрібна тільки операція. Там же у Запоріжжі мене поставили на чергу, тим все і закінчилося”, – додає Оксана.

Донедавна Оксана Симоненко почувала себе досить добре. Та два тижні тому, – каже, – помітила не лише відчутні, а й вже видимі зміни в організмі:

“Я почала жовтіти. Я це помітила. Також появилася гіркота у роті. Почала знову бігати по лікарях. Потрапила на консультацію до столичного лікаря. Сказав, що візьметься за мене, але потрібні донор та кошти.”

Передбачається, що донором для Оксани стане її чоловік. Зараз він проходить всі необхідні обстеження. Допоки невідомі результати, родина зайнята пошуком коштів. Операцію проведуть одразу ж як тільки буду гроші і донор.

“В нас немає підтримки. І я, і мій чоловік – сироти. Я втратила обох батьків, коли мені було 13 років. Ми обоє знаємо, як то підноситися самому. То дуже важко. Я не хочу навіть думати про те, що моя донька матиме також може залишитися бем мами. Я звертаюся до людей, бо більше помогти мені ніхто не може. Дуже надіюся, що таку захмарну суму, 80 тисяч доларів, вдасться назбирати. Щодня про це прошу у Бога, та дякую кожному за найменшу допомогу”, – ледь стримуючи сльози, промовила Оксана Симоненко.

Тож, якщо у вас є можливість допомогти мамі 13-річної дівчинки Оксані Симоненко – зробіть це, будь ласка. Важлива кожна гривня, кожна хвилина.

Номер рахунку:

5168757393728227- Симоненко Павло, чоловік Оксани

4149499150090262 – Симоненко Оксана Олександрівна

Читайте також: Терміновий збір коштів на операцію 24-річному жителю Тернопільщини Максиму Беспалову

Exit mobile version