Житлова субсидія 2020-21: що потрібно знати жителям Тернопільщини (Відео)

Фото: Корупція.Інфо

У зв’язку з подовженням дії карантину, житлова субсидія на опалювальний період 2020-2021 рр. розрахована автоматично. Також це стосується громадян, виплата яким була призначена за рішенням комісії до карантину – за умови, що у доходах, складі сім’ї та майновому стані нічого не змінилося. При розрахунку субсидії фахівці враховували доходи громадян за І півріччя 2020 року.

Житлова субсидія надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців. Після закінчення строку надання субсидії виконується автоматичне призначення на наступний період: на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня, на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня. Як повідомили в Управлінні соціальної політики Тернопільської області, є випадки, коли субсидії автоматично не призначають:

Також існує категорія громадян, які не мають права на отримання житлової субсидії у 2020 році:

Споживачі, які відключені від централізованого опалення також можуть отримати допомогу. Так, ящо в установленому порядку здійснено відключення споживачів від централізованого теплопостачання і для обігріву приміщень вони використовують побутові електроприлади, для розрахунку житлових субсидій в опалювальний сезон застосовуються соціальні нормативи на комунальну послугу з постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення.

Зазначені розрахунки здійснюються на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та акта обстеження стану зовнішньо- і внутрішньобудинкових електромереж щодо їх відповідності вимогам нормативно-правових актів, що проведені організаціями, які здійснюють обслуговування таких мереж.

Зазначимо також, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати управління соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання подаються нові заява та декларація. Більш детально – у відеоматеріалі.

Читайте також: Субсидії 2020-21: порядок отримання та кому виплати перерахують автоматично (Відео)

Exit mobile version