Ввімкнули опалення, а батареї досі холодні: що робити та куди звертатися у Тернополі (Відео)

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі з 16 жовтня розпочався опалювальний сезон. До помешкань містян подали тепло. Проте, як повідомляють мешканці багатоповерхівок, у деяких квартирах батареї й надалі залишаються холодними. Фахівці називають кілька причин такої ситуації.

“Опалювальний снезон у нас, як зазвичай, розпочинається на протязі 72-х годин, але ми спрацювали раніше. Тільки одна котельня – на вулиці Багата, запустилася 17 жовтня, а не 16. Це було пов’язано із завершенням робіт з модернізації цього об’єкту. Ще один випадок трапився з будинком на вулиці Київська,3 – через аварійну ситуацію тепла не було у мешканців двох під’їздів. Ми усунули прорив і зараз тепло знову подається”, – каже головний інженер КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Віталій Грубенюк.

Окрім екстрених аварійних випадків, бувають й інші причини, чому батареї досі холодні. Розглянемо найбільш поширені:
1. Включили опалення, а батареї холодні, і стояк теж холодний. Швидше за все, в стояку є повітряна пробка. Потрібно звертатися до сантехніка.

2. Батарея внизу холодна, але зверху – гаряча. В принципі, будь-який радіатор зверху має вищу температуру, ніж знизу: гаряча вода нагріває його, але сама при цьому охолоджується і виходить знизу. Однак якщо різниця дуже помітна – якщо батарея зверху гаряча, знизу холодна, а не просто холодніша, то це означає, що вона неправильно підключена. Швидше за все, подача у вас підключена знизу, а вихід зверху.

3. Батарея наполовину холодна – швидше за все, у вас повітряна пробка. Що робити? Спустити повітря. Але для цього вам знадобиться допомога працівника ЖЕКу – як мінімум тому, що потрібно буде спустити воду з системи.

4. Стояк гарячий, а батарея холодна. У вас несправна батарея (засмітилася) або – закриті крани на батареї (якщо вони є). Або – замість батареї включена перемичка і вода циркулює по ній, не доходячи до батареї.

У будь-якому випадку, якщо опалювальний сезон триває, а в квартирі нема опалення, або ж на вашу думку батареї надто гарячі чи холодні, необхідно звернутись безпосередньо до організації, яка обслуговує будинок. Це – ОСББ, приватні підприємства – так звані, ЖЕКи, управляюча компанія, самоуправління, або ж звернутись на гарячу лінію.

Читайте також: В Україну йде епідсезон грипу: як вберегтися та не переплутати з Covid-19 (Відео/Інфографіка)

Exit mobile version