У Тернополі зросла кількість хворих на Covid-19 серед педагогів, хворіють й учні (Відео)

З 21 по 26 жовтня заклади середньої та загальної освіти Тернополя йдуть на канікули, а ПТУ переведені на дистанційне навчання. Щодо кількості хворих на Covid-19 у навчальних установах, то ріст захворюваності зареєстровано лише серед педагогів – учні хворіють менше.

Більш детально про ситуацію із захворюваністю на коронавірус журналістам “Файного міста” повідомила заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ірина Сум.

“Тернопіль знову у “червоній” зоні, проте це не відбивається на школах та садочках. ДНЗ, заклади середньої та загальної освіти міста працюють у звичному режимі. У випадку виникнення критичної ситуації щодо захворюваності на коронавірус, керівники освітніх закладів самостійно прийматимуть рішення про переведення на дистаційне навчання”, – розповідає Ірина Сум.

На сьогодні рішення про перехід на дистанційну форму навчання прийняли у Тернопільській класичній гімназії та Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №7. Загалом, станом на 19 жовтня у режимі онлайн навчаються сім класів.

За словами Ірини Сум, кількість хворих серед учнів впродовж останнього часу не змінилася. Де відзначають ріст захворюваності, то це серед педагогічного колективу, але він є незначним та суттєво не впливає на освітній процес. У ДНЗ серед вихованців медики зафіксували лише один випадок коронавірусної інфекції.

“Кількість хворих серед учнів коливається у межах від 22 до 26 дітей. Невеликий ріст захворюваності спостерігається серед педагогічного колективу. Проте, цей факт немає суттєвого впливу на освітній процес. Окрім цього, варто зазначити, що з 21 жовтня школи йдуть на канікули. Завдяки цьому буде можливість перервати захворюваність, якщо вона і побутує у Тернополі. Що стосується ПТУ, то ці заклади переведено на дистанційне навчання”, – додає Ірина Сум.

Читайте також: Оновлене харчування у школах Тернополя: які страви пропонує учням знаний кухар України (Відео)

Exit mobile version