На Сумщині виробник сиру, продуктом якого отруївся житель Тернопільщини, сплатить штраф

Фото: мережі Інтернет

В судовому порядку доведена законність застосованих штрафних санкцій в розмірі 41,7 тис. грн. до виробника сиру в Охтирському районі Сумської області.

У Тернопільській області за результатами проведення епідрозслідування гострої кишкової інфекції в закладі громадського харчування виявили зразок сиру «Російський» (виробництво якого здійснюється на території Охтирського району), в якому знайшли особливо небезпечний мікроорганізм Salmonella Enteritidis.

На підставі листа Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про невідповідність при лабораторних дослідженнях сиру «Російський», враховуючи, що виявлені мікроорганізми несуть реальну загрозу для життя та здоров’я людей, які можуть споживати відповідні продукти харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області  провели позаплановий захід державного контролю щодо виробника відповідної продукції.

У ході перевірки суб’єкта господарювання виявили недотримання виробником гігієнічних вимог під час виробництва сиру, які несуть загрозу забруднення харчових продуктів зокрема:

По факту проведеного заходу спеціалісти Охтирського міськрайонного управління Головного управління склали акт та видали припис виробнику відповідної продукції щодо усунення виявлених порушень, а також склали протокол про виявлені порушення.

На підставі матеріалів перевірки Головним державним ветеринарним інспектором Сумської області винесено постанову про застосування штрафу до виробника сиру у розмірі десяти мінімальних заробітних плат – 41 730 грн.

Не погоджуючись з приписом та постановою про накладення штрафних санкцій, оператор ринку подав до Сумського окружного адміністративного суду два адміністративних позови: про визнання протиправним та скасування припису щодо усунення виявлених порушень та щодо скасування постанови про накладення штрафних санкцій.

У ході численних судових засідань відділ правового забезпечення довів законність винесеного припису і застосованих штрафних санкцій, у зв’язку з чим рішеннями Сумського окружного адміністративного суду оператору ринку відмовлено у їх скасуванні.

Наразі всі виявлені під час перевірки порушення гігієнічних вимог оператором ринку усунуті в повному обсязі, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Читайте також: Здорожчання продуктів харчування та медикаментів на Тернопільщині: коли і наскільки (Відео)

Exit mobile version