30 липня – Міжнародний день дружби: цікаві факти про це свято

30 липня День дружби

Фото: Goodfon

Одне з наймолодших свят в нашому календарі припадає на 30 липня – День дружби. Пропонуємо дізнатися дещо цікаве про його виникнення та обов’язково привітати своїх близьких!

Як виникло свято

Ідея відзначати свято дружби ще на початку XX століття прийшла до Джойса Холла. Це він заснував відому компанію Hallmark, яка займалася виготовленням листівок та вітальних карток. Бізнесмен пропонував призначити свято на 2 серпня, а мета його була цілком меркантильною – таким чином він хотів збільшити продажі в «несезон». На той час ідею не підтримали.

Вже у п’ятдесятих роках доктор Антоніо Браччі подавав цю ідею повторно, але знову не склалося. І лише в 2011 році з подачі Генеральної Асамблеї ООН свято було затверджено офіційно і призначено на 30 липня.

30 липня – Міжнародний день дружби

Головною метою призначення такого свята було нагадування людям, що дружні відносини – це одне з найважливіших надбань у нашому житті. Також Організація Об’єднаних Націй таким чином хотіла привернути увагу до дружби між країнами та народами. І саме завдяки цьому дню ми й справді згадуємо, що дружба – безцінна!

Фото: Goodfon

Що ми знаємо про дружбу

З нагоди такого хорошого свята не завадить дізнатися про дружбу трішки більше. Ось декілька цікавих фактів та досліджень про це соціальне явище:

  1. Виявляється, що для заведення приятельських стосунків нам вистачає близько 40 годин часу, проведеного разом. А щоб стати найкращими друзями, потрібно не менше 200 годин тісного спілкування.
  2. Сучасна молодь при виборі друзів керується не популярністю чи інтелектом, а почуттям гумору, добротою і чесністю своїх однолітків.
  3. З плином часу кількість наших нових друзів зменшується, зате ми починаємо ближче спілкуватися зі старими перевіреними друзяками.
  4. При вступі в романтичні стосунки ми втрачаємо двох друзів.
  5. В дитячому віці людина обирає собі друзів своєї статі, а дорослі вважають цікавішими дружні стосунки між чоловіком та жінкою.

Отож 30 липня, у Міжнародний день друзів, не забудьте гарно привітати людей зі свого найближчого кола спілкування!

Читайте також: «Тернопіль вразив чистотою, парками і квітами» – колишня тернопільська студентка поділилася спогадами

Exit mobile version