У Тернополі вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Цього року 9 березня минає 209-та річниця від дня народження національного і світового генія, поета, художника, громадського діяча Тараса Шевченка.

Традиційно у «Сквері ім. Тараса Шевченка» відбулося виконання творів українського поета та покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря.

День народження і день смерті Тараса Шевченка стоять поряд – 9 і 10 березня. Між цими двома березневими днями – 47 років життя, яке стало славою і гордістю української нації. А «Кобзар» Тараса Григоровича став національною «Біблією» українців. Великий Тарас зробив все можливе для того, щоб українці утвердилися як велика сильна нація. Саме Шевченко пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти московської імперії. Він попереджав, що Україну чекає тяжка війна з московським агресором, – розповідає міський голова Сергій Надал – «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!», – головний заповіт Тараса Григоровича для сучасної України. Сьогодні вся українська «Тарасова» нація об’єдналася для боротьби з московським ворогом. Ми всі розуміємо, що головне завдання нашого покоління – виконати заповіт Шевченка – з Божою допомогою знищити це зло.

Читайте також: Дані про відключення світла, газу, води, тепла тепер у додатку «е-Тернопіль» 

Exit mobile version