Гобелен майстрині з Тернопільщини прикрасив обкладинку відомого американського журналу

Фото: із соцмереж

Один із творів мисткині Тетяни Витягловської, яка родом з Чортківщини Тернопільської області, потрапив на обкладинку одного з відомих фахових видань світу. Про це авторка гобелену написала на своїй сторіці у “Фейсбук”.

«Нарешті! Нарешті отримала свій журнал, на обкладинці якого мій гобелен «Діалог», на іншій сторінці всередині – ще один мій твір «Мелодія міста моєї молодості». Мабуть, він здолав нелегкий шлях за чотири місяці від #Milwaukee штат Wisconsin (USA) #UniversityofWisconsinMilwaukee до України! Та, попри все, я дякую Укрпошті, що він (злегка потріпаним) все ж дістався до мене. Це літературно-мистецький журнал , в якому опубліковані твори поетів і письменників, що пройшли відбір у конкурсі. Мій твір обрано з-поміж декількох тисяч подань від художників з усього світу за рік і я пишаюсь цим! Дякую редакційній колегії журналу cream city review!».

Як пише “Чортків City”, її роботи вже не один десяток літ «мандрують» світом, дістаючи заслужені відзнаки на численних творчих виставках та конкурсах: та географія доволі широка. Художниця тче гобелени, хоча ще й з яким задоволенням працює в техніці батику (розпис по шовку).

Фото: зі сторінки Тетяни Витягловської

Першою alma-mater мисткині була Бучацька художня школа, звідкіля вона родом. Згодом – Вижницький фаховий коледж мистецтв та дизайну, відтак – Львівська національна академія мистецтв. Тетяна Витягловська навчає мистецькому творенню юну зміну – адже працює в Заводській школі естетичного виховання. І її учні, за прикладом навчительки, успішно й раз у раз здобувають заслужені нагороди на творчих конкурсах. Три роки тому мисткиня дісталася звання заслуженого художника України.

Її гобелени такі зрозумілі й водночас гранично філософічні. Зрештою, в них мистецькими устами промовляє саме життя, чи не так? Вдивімося.

Фото: зі сторінки Тетяни Витягловської

Читайте також: Юні науковці Тернопільщини здобули перемогу на міжнародних виставках і ярмарках

Exit mobile version