Тернопільський краєзнавчий музей запрошує дітей на інтерактивну екскурсію в минуле (Відео)

Застрибнути у машину часу та поринути у минуле пропонує учням та школярам Тернопільський обласний краєзнавчий музей. Під час екскурсій хлопці та дівчата мають можливість дізнатися про царство різноманітних рослин і тварин, взаємовідносини між ними, побачити як виглядали давні мешканці планети. Окрім цього, діти можуть на мить перевтілитися у палеонтолога та у спеціально організованій грі відправитися на пошуки залишків справжніх давніх істот, адже екскурсія – інтерактивна.

Працівники музею переконані, любов до рідного краю, свого народу, прищеплення шанобливого ставлення до культури, забезпечення духовної єдності поколінь є важливим у процесі формування національної свідомості.

“У нашому музеї ми проводимо різноманітні екскурсії. Найпопулярнішими є інтерактивні, коли ми залучаємо дітей до процесу. При цьому неважливо, чи це маленькі діти, чи це студенти коледжів – всі з радістю приймають участь у наших імпровізованих розкопках. Всім цікаво знайти цей зуб мамонта, давні скам’янілості. Ми мандруємо у минуле, проводимо найрізноманітніші заходи, робимо все, аби тільки зацікавити дітей пізнавати край”, – каже старший науковий співробітник Тернопільського обласного краєзнавчого музею Оксана Кульчицька.

Вчителі та педагоги шкіл щиро радіють таким екскурсіям. Кажуть, завдяки можливості не лише почути, а й побачити та доторкнутися до минулого, діти швидше засвоюють шкільну програму, у них виникає неабияке бажання пізнавати все більше і більше незвіданого про історію рідного краю.

Вирішили організувати для учнів 2-го класу таку цікаву екскурсію до краєзнавчого музею, тому що вивчаємо такий предмет як “Я досліджую світ”. І там дуже багато про що розповідається. Але коли дитина бачить це все на власні очі, чує, то сприймає світ набагато легше і краще. І, звичайно, ми всі у школі прививаємо дітям любов до нашої природи”, – зазначає вчитель початкових класів ЗОШ №18 м. Тернопіль Анжела Бутин.

Опісля екскурсії на її учасників чекає пізнавальний квест природничо – екологічного спрямування «Дослідники природи.

Тернопільський обласний краєзнавчий музей працює без вихідних і без обідньої перерви з 10:00 до 19::00 години. Каса працюватиме до 18.30 години.

Вартість вхідних квитків:

Екскурсійне обслуговування груп (оглядова екскурсія – 50 грн., тематична – 100 грн).

Безкоштовно відвідати музей можна у першу суботу місяця.

Адреса: площа Героїв Євромайдану, 3. Телефон для довідок: 0352-52-44-77. Телефон для замовлення екскурсій:0352-25-14-59.

Читайте також: Канікули у школах: скільки та коли відпочиватимуть діти на Тернопільщині

Exit mobile version