У Тернополі нагородили учасників фотоконкурсу “Історія поруч”, який тривав кілька місяців (Відео)

У Тернополі нагородили учасників історичного фотоконкурсу “Історія поруч”. Ініціативу започаткували задля популяризації історії міста, відновлення та посилення духу справжнього міщанина. Організатори кажуть, вік учасників був від найменшого до найбільшого. Так, першою роботою, яка до них надійшла, була світлина, зроблена учнями 2-го класу місцевої школи №28 під керівництвом класного керівника.

Загалом участь у конкурсі, який стартував ще у травці цього року, міг взяти кожен охочий. Для цього потрібно було зробити світлину в історичному образі на фоні обласного центру. Опісля в електронному варіанті надіслати її на вказану адресу, додавши до світлини короткий опис. Від одного учасника приймали не більше двох фото.

Так, відповідно до рішення журі, перемогу у фотоконкурсі «Історія поруч» та головний приз у розмірі 5000 грн здобула мисткиня Оксана Чмиленко, яка перевтілилася на фото у відому тернополянку Софію Коренець-Стахевич, яка жила у місті 100 років тому.

Почесне друге місце у конкурсі посіла Ірина Скоробагата в образі української мандрівниці, письменниці та фотографки Софії Яблонської.

Третє місце у конкурсі фоторобіт розділили образи української співачки Софії Стадникової та Золотаря;

Диплом наймолодшої учасниці фотоконкурсу отримала Коронецька Марта, а диплом наймолодшого учасника – Дмитро Мазур.

У фотоконкурсі шляхом онлайн-голосування на сторінках Туристично-інформаційного центру м.Тернополя в соціальних мережах Facebook та Інстаграм визначався також переможець в номінації «Глядацькі симпатії». Перемогу у даній номінації здобула тернополянка Олена Коваль, що постала на фото в образі панянки початку ХХ ст.

Учасники історичного фотоконкурсу отримали подарунки та нагороди.

Більше – у відеоматеріалі.

Читайте також: Тернополян та гостей міста запрошують на фестиваль: «Бібліотек@: від стереотипів до креативності» 

Exit mobile version