Картини художника світового рівня Євгена Удіна стануть першими експонатами майбутнього музею Тернополя (Відео)

З нагоди відзначення 481-ї річниці з дня заснування нашого міста, у приміщенні Тернопільського замку відбулася презентація унікальної виставки картин Євгена Удіна «Тернопіль – місто, що надихає». Привітав українського графіка з відкриттям персональної виставки міський голова Сергій Надал. Очільник міста подякував талановитому художнику за багатолітню творчу працю та нагородив почесною відзнакою «Герб міста Тернополя».

«Дуже символічно, що саме у день заснування Тернополя ми розпочинаємо втілення ще однієї красивої ідеї – створення майбутнього музею нашого міста у Тернопільському замку. І сьогодні, презентуючи тут персональну виставку, художник світового рівня Євген Удін робить перший крок до створення музею Тернополя, – відзначив Сергій Надал. – За роботами митця можна відслідковувати історію розвитку нашого міста. Євген Удін не лише малював, а й формував майбутнє нашого міста. І навіть сьогодні будівельники дивляться на його твори, проектуючи нові споруди».

Також під час урочистого заходу Сергій Надал і Євген Удін підписали сертифікат на передачу частини колекції авторських робіт з графіки та живопису у дар місту Тернополю. Саме ці роботи стануть першими, що будуть розміщені у майбутньому музеї нашого міста. Наразі уже підготовлено та оформлено понад 30 картин.

«Мені особливо приємно, що першим свої роботи музею передав художник світового рівня – Євген Удін. Це безцінний дар місту та громаді. Тепер тернополяни і гості нашого міста зможуть побачити Тернопіль талановитими та унікальними «очами» Євгена Удіна», – додав Сергій Надал.

Довідка. Євген Удін – український графік, громадський діяч, член НСЖУ, Заслужений художник України. У 1983-1992 р.р.— голова Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України. Працює у друкованій, станковій, книжковій, газетно-журнальній, плакатній, прикладній графіці та екслібрисі. Проілюстрував та оформив понад 120 книг для видавництв України. Учасник художніх виставок в Україні, Болгарії, Канаді, Польщі, Румунії, США, Словаччині, Японії та ін.

Влітку 2020 ро. у Тернополі на «Алеї зірок» було відкрито бронзову зірку Удіна Євгена Тимофійовича.

Читайте також: Наукова конференція «Український визвольний рух періоду Другої світової війни: пам’ять VS пропаганда» у Тернополі (Наживо)

Фото: Тернопільська міська рада

Exit mobile version