«Сьомий день залиште для Бога»: притча про неділю

Бог, небо, притча про неділю

Фото: depositphotos.com

Неділя – це день відпочинку, коли ми проводимо час зі своїми сім’ями. А в нас на Тернопіллі, як і по всій Україні в цілому, у сьомий день тижня заведено ще й обов’язково відвідувати церкву. Ось цікава притча про неділю, яка гарно пояснює цю християнську традицію.

Притча про неділю

Якось віряни запитали у священика: «Чому ми повинні кожної неділі ходити на службу Божу? Невже Бог не простить нам, якщо ми інколи пропустимо відвідини церкви на сьомий день тижня?» На що мудрий священик розповів парафіянам притчу:

Одного разу подорожній втомився і присів пообідати, коли до нього підійшов бідняк. Це був брудний, обірваний чоловік, який почав жалітися на свої поневіряння і просити гроші. Подорожній пошкодував бідняка і віддав йому дві зі своїх семи монет. Але бідняк не зупинився і почав розповідати, як він втратив своє здоров’я – тоді подорожній віддав йому ще дві монетки. А потім щиро подарував ще дві – на чистий одяг та ліки. Цілих шість монет опинилося в кишені бідняка, та на цьому він не зупинився – витягнув з-за пазухи гострий ніж і забрав у довірливого подорожнього ще й останню, сьому монету.

Люди слухали цю розповідь із гнівом та злістю на хитрого бідняка: «Він заслуговує покарання, адже забрав не тільки те, що йому дали добровільно, а й усе до останнього! Як він міг нічого не залишити подорожньому, який був до нього таким добрим?» Тоді священик продовжив:

Ось так і ви: отримали шість днів на тиждень для роботи та своїх справ, а сьомий день повинні залишити для Бога.

Сподіваємося, вам сподобалася ця притча про неділю. Поділіться нею з друзями!

Читайте також: В чому сенс родинних стосунків? Мудра притча про сім’ю

Exit mobile version